Allt är möjligt genom Kylskåpsröj

Allt är möjligt genom Kylskåpsröj

Uppdatering pågår! 28/9-2022

Dagens tråkigaste fråga för många ”Vad ska vi äta” slipper du genom framförhållning & planering av familjens måltider!  Mia grundade Livsstilen Kylskåpsröj för många år sedan när hon utbildade sig inom kost & beteendeförändring gjorde hon onlinetjänst av systemtänket.
Under flera år, det stängdes ner 2022 av den enkla orsaken att människor fokuserar på vikt och systemutbildningens fokus har alltid vart smarta val som leder till mer tid, pengar. Som man kan göra så mycket mer av än att stå i kön på affären och handla efter en inköpslista. Här lär vi vuxna även näringslära då det behövs för att handla efter kategori, näringslära Protein, Kolhydrater, fett bästa kvalitet till lägsta pris. Släng den förskrivna matlistan och gå in i affären med helt annat Mindset! – Du har kunskap om familjens näringslära, för framtiden !
Med bättre planering & framförhållning kommer måltiderna att bli roligare, godare och mer hälsofrämjande.
Dessutom kommer du få mer pengar över i  plånboken – och mer tid att lägga på dig själv och din framgångsväg.

Har du dessutom övervikt, NPF familj, äter i känslor, kan vara att maten är en form av Mollgan som tas till när motstånd finns. Saknar struktur äter för stunden och upplever att matkontot ej räcker för hela månaden!

Struktur av Måltiderna 3 huvudmål plus 2-3 mindre måltider / dag planeras för att misslyckas, alt planer för att lyckas, till ett rikt och meningsfyllt liv alternativt planera för att du kommer fortgå som misslyckad.

För att göra en Måltidsstruktur – Måltidsordning – Tallriksmodeller,  behöver man veta en hel del för att sedan kunna GÖRA det som finns motivation, resurser till!

 • Vad ska jag äta? Vilka näringskällor är aktuella för bästa hälsa, vilka livsmedelsval ?
 • När ska jag äta? Hemma, på väg, jobbet, barnen efter skolan finns mellanmål klart?
 • Hur ska jag äta & varför? Anpassat för stunden, anpassat i konsistens, finns utrustning i köket?
 • När sker tillagningen? Varje dag eller veckotillagning på söndag eller den dag som passar dig i veckan?

Svarar man dessutom JA på dessa frågor då tar man sedan reda på HUR man GÖR för att

 • Vill du spara tid och pengar?
  Med välplanerad veckohandling tar du vara på all mat du handlar, plus att du sparar tid såväl som pengar.
  Vill du värna om miljön?
  Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat minskar du matsvinnet och sparar på miljön.
  Vill du skapa hållbara matvanor?
  Bli mat & ekonomi smart – det vill säga skapa matvanor som är hållbara för både hälsa och miljö.
  Vill du äta naturligt för din hälsa? Välj Lågkolhydratkost LCHQ, närodlat, råvaror som ej innehåller onödiga tillsatser. (EJ  ultraprocessad mat, hel o halvfabrikat, inga färdiga smaksättningar, vi gör det från grunden utan tillsatser enkelt.

Genom att laga mer mat på samma gång, planera tiden och handlar bästa råvaror till lägsta pris, har du allt att vinna genom Kylskåpsröj, du behöver endast komplettera med frukost och mellanmål. Mindre måltider!

Ett koncept med naturligt sötad mat, vetefritt & glutenfritt, ja men det beror på dina val i affären. ”följer tänket”. Men vet du vad du väljer för det beror ju på vem du är vad du har för plan i ditt liv, det är i affären besluten tas. Rusta dig för att klara av att GÖRA de kloka valen i stunden kring Proteiner – Kolhydrater – Fetter grunden i måltiden men med olika Tallriksmodeller .

När man slutar slänga maten sparar man tid, pengar och på miljön.
Livsstils Konceptet är utvecklat under många år och är väl beprövat. Vi lär dig att tänka på ett nytt sätt! Rom byggdes ej över dagen och livet är ingen Quix Fix.
Vilken del som är viktigast för dig att börja förändra det beror ju på vart i livet du är.

 • Vill du spara tid och pengar?
 • Vill du värna om miljön?
 • Vill du skapa hållbara matvanor?
 • Vill du äta naturligt för din hälsa?

Kylskåpsröj är Varumärkesskyddat Registreringsbevis 2016-03-23
Utbildning inom områdena kosthållning, hälsa och friskvård till hållbart liv oavsett vem du är.


Rester helt vanlig mat! Bra mat är grunden till hållbar hälsa, som leder till resultat vid fysisk aktivitet, som leder till god sömn som leder…. ja det är ett snurrande hjul livet ingen Quix Fix.

Barn gör dessutom som vuxna gör ej som vuxna säger – här kommer handboken Adrians Kalasbok naturligt gott in i bilden. Det beror på vad som finns i skåpen i köket. – Vuxna har ansvaret i en stressad miljö tas i regel beslut som sällan är hälsofrämjande.

Det är en lång historia bakom Kylskåpsröj, som började när mina egna barn var små somnade vid köksbordet innan middagen var tillagad. Jag i en sjukligt överviktig kropp bakom muren, arbetade inom vården och barnen pappa kriminalinspektör som for land o rike runt med oreglerad arbetstid. Att finna lösningar & utveckla strukturer som gör livet lättare att leva är en stark ådra i mig. Sedan den dagen jag flyttade hemifrån som 15 åring har jag utvecklat system som gör att man hinner på minimal tid göra det man har motivation till. Som du kanske förstår var det under många år att äta choklad jag hade tid till innan poletten ramlade ner 2001 om jag ändrar varvet i affären och handlar andra saker, då insåg jag att det gav mer energi i kroppen…………. En av nycklarna att gå andra vägar, framsidan på handboken Mellanmål på väg som även är en resumé skriven i korta avsnitt till läsaren i jagform Transaktionsanalys allt är okey du är okey jag är okey. Den dagen individen är redo att Ta Steget är jag redo att visa dig din väg.

Äter du en lika dan gör du ej aktiva val – tänker du börja på måndag varför? Inget är enklare på måndag så vida du ej tar tid att lära in nya vägar i knoppen som sedan leder till andra resultat i livet. Livsstilsystemet Kylskåpsröj är som du säkert börjar se flera system i systemet.

Det viktigaste är att man vet VARFÖR, för i varför finns hur vägen fram skapas!

Är du överviktsopererad, Gastric bypass eller Gastric Sleeve? = Bariatric Lifstyle Promotin Education
Då har du allt att vinna även här, det är klokt att börja ta vara på alla slattar och göra mindre måltider, som handboken Mellanmål på väg handlar om, i den finns 1 kapitel näringslära för dig så du enkelt ska kunna tillaga nya rätter på det som finns hemma som anpassas efter din näringslära som du har livet ut som Bariatric Lifstyle! Mer om vad vi erbjuder denna målgrupp ”Klicka här”

Nu funderar du säkert på var finns tjänsten Kylskåpsröj? 
Den finns i olika format
– Tjäna pengar på matlådan – Utbildning på 3 tillfällen. ”Klicka här”
– Du har använt dig av de färdiga programmen jag arbetar med sedan 2006, viktminskning, då är detta kanon att ta vid för att bibehålla den önskade hälsa / livsstil som håller på att skapas, då finns det ett fåtal handböcker kvar på lagret av Mellanmål på väg som du bör skynda fynda – Läsa mera om de färdiga programmen ”Klicka här”
– Ta och titta på när jag medverkade på TV4 sommaren 2015, minska matsvinnet öka kunskapen hur man tar tillhanda det som handlats hem. Då får du en hint om vad jag arbetar med inom livskompetensen med utbildningar, älskar att utbilda vuxna till resursstarka individer. ”Se reportaget på TV4 här”
– Det kommer mera, jag håller dig nyfiken en stund till…….Du kan se under Tjänster där finns urvalet av vad jag kan hjälpa dig med, ha då med i din tanke att Kylskåpsröj är en livsstil inom livshjulets delar ekonomi, näringslära, självledarskap kopplat till måltidsstruktur och andra strukturer, för alla individer / Exakt som handboken Mellanmål på väg fast i större format/  Hur görs livet mer värt att leva, här finns inget om vikt, men har du övervikt kommer den att försvinna om man väljer att leva denna livsstil exakt så som jag Mia lever & lär ut! ”Tjänster finns här”

Lev DITT LIV Mia Ånemyr
Entreprenör , Författare / Föreläsare som ser lösningar där andra ser hinder
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ring mig, Mia Ånemyr
På; 0706- 204 206
Maila; info@miaanemyr.se

 • Mia är utbildad inom Acceptance and commitment, Transaktionsanalys, Dipl, kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör mot företag, Alkoholrådgivare Karolinska Institutet, Textilkunskap, Ekonomi/affärsutveckling, Networking & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård, Kirurgi, psykiatri & demens.
 • Som konsult inom privat obesitasvård mellan åren 2011-2018.
 • Mia har även specialistkunskaper inom Gastric Bypass/Gastric Sleeve behandlingar, självledarskap, friskvård & näringslära för målgruppen Bariatric Lifstyle samlat ”Klicka här” !
 • Företagets hemsida Mia Ånemyr

Allt gott!
/Mia

Även Författare till 3 handböcker.  ”Här kan man läsa mera om författaren Mia Ånemyr”