Anorexi nevrosa – ätstörning

Anorexi nevrosa – ätstörning!

Oftast kopplat till kraftig undervikt och stor rädsla för att öka i vikt. Forskningen går framåt inom alla områden. Mycket bra. Här finns intressant forskning. 100 forskare har gått igenom 17 000 indivder från olika delar av världen.

Ett annat intressant fynd var att den genetiska risken för anorexi var omvänt kopplad till den genetiska risken för övervikt, midjemått och mängden kroppsfett samt kopplad till ämnesomsättningen av socker och fett.

Bifogar från Karolinska hela inslaget för saklig fakta HÄR 
Varför delas denna här?
Sluta Banta – Börja Leva handlar om så mycket mer än siffran på vågen. Som jag själv berättat i mitt förra liv höll jag på att äta ihjäl mig sedan banta ihjäl mig. Utvecklade bullimi för att kräkas under nästan 12 månader dygnet runt. Sluta Banta – Börja Leva det är livskompetens och så känsliga områden.

Tack Karolinska för artikeln

Var rädd om dig
Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Maila: info@miaanemyr.se