Artikel med Jonas Colting om Kroppshets

Artikel med Jonas Colting om Kroppshets Del 1 

På miaanemyr.se kommer det dyka  upp Artiklar som handlar oavkortat om attityden till livet, knoppen & kroppen. Hur blir du VD i ditt liv. Hur ser din framgångsväg ut? 

Kroppshets ett stort och hett ämne både jag och Jonas arbetar aktivt att väcka, debattera & få fler att våga börja inse att vi har bara en kropp den vi står i idag……….. hur vi tar hand om den är vårt tids bristvara Tid & Ansvar!

 Artikel med Jonas Colting om Kroppshets del 1 

Jag vet att det är som att öppna Pandoras box att ens ha en åsikt i frågan. Någon som jag har inte mandat att uttala mig i frågan tydligen. Jag är en 45-årig man som jobbat med sin kropp, prestation och hälsa i hela mitt liv. Jag skiter i hur andra ser ut. Jag vet att det finns en värld där ute av otroligt välbyggda, estetiska, supertränade och modellsnygga män. Än sen? Livet handlar om innehåll och inte yta. Jag är vältränad för min egen skull. Jag äter bra för jag mår bättre. Jag har MIN kropp, MITT utseende och MIN hälsa för mig.
Så. Kroppshets? Jag tycker hela problemformuleringen är väldigt otydlig. Är problemet att reklam retuschas? Eller att mottagarna (vi) inte förstår att bilder retuschas? Och att människor i allmänhet då inte förstår att reklam/bilder/sociala medier är lika ”verkliga” som vilken film som helst. Alltså, inte alls.
Eller är problemet att vältränade människor visar upp sig i sociala medier eller annorstädes? Och att det är kränkande för dem som inte är det?
Eller är problemet att föräldrar brister i sitt föräldraskap och inte förmår reglera sina barns konsumerande av sociala medier eller att man inte förmår tillhandahålla bättre förebilder för sagda barn/ungdomar än FUCKING influencers/dokusåpkändisar/sociala medieprofiler? Eller att föräldrar/skola/samhälle är så FÖRBANNAT DÅLIGA på att uppmuntra prestation, insats, attityd och förmåga kontra att uppmuntra något så tomt som yta?
Eller att folk vräker i sig godis och sockrad ”mat” som leder till oreglerad aptit, matneuroser och ätstörningar?
Eller är det individens fria vilja som är problemet? Sedan när fick man inte göra som man vill? Sedan när blev man tvungen att konsumera massmedia/värdegrund/sociala medier som får en att må dåligt?

 

Kroppshets. Jag respekterar att många ser det här som ett problem. Det gör jag. Och jag respekterar att många uppenbarligen mår dåligt.
Men i ärlighetens namn. Ska vi prata om HETS så borde vi rimligtvis lyfta SITTA-PÅ-RÖVEN-HETSEN eller FREDAGSMYSHETSEN, SOCKERBEROENDEHETSEN elr varför inte BEROENDE-AV-SOCIALA-MEDIER-HETSEN?
Alla. Älska era kroppar och er själva. Ni duger. Vi duger. Jag duger. Om någon påstår något annat, FUCK ’EM!

/Alla kan bli VD i sitt liv. Din väg ditt liv.

Har du en Artikel du vill dela med dig av?
Hör gärna av dig till
Sileo – Mia Ånemyr
Mail: info@miaanemyr.se