Ätstörning efter överviktsoperation

Ätstörning efter överviktsoperation!

Den ena överviktsopererade efter den andra faller. Att visa sin tallrik med vad man äter, VARFÖR? För DIG men ingen annan!!!  Det är riktigt allarmerande hur det är i sociala medier, på instagram är det fruktansvärt…..
Det finns EJ 2 som kan eller BÖR äta lika. Vilka näringskällar varje individ VÄLJER att TANKA sin näring /energi ifrån……

 • Det tävlas om hur många träningar det ska vara innan?
 • Det tävlas om vem som tränar mest?
 • Det är appar?
 • Det är online PT

Men vart finns kunskapen OM Näringsläran, efter en överviktsoperation?
Vilken kost just DU bör äta för att just ditt liv ska bli hållbart. Det är många som äter sig till näringsbrister, till andra sjukdommar än sjukligt överviktig. JA det är en sjukdom.
Att tävla med andra sjuka, hur friskt är det?

Näringsläran för överviktsbehandlade är EJ som näringsläran för O opererade. 
– Vem tar du rygg på? Hur säkerställer du att den personen har kontroll på det du behöver?
I Sluta Banta – Börja Leva finns podden igång sedan 2019 den har 44 utbildningsavsnitt ja helt kostnadsfritt kan man vilken dag som man känner börja sin omstart/Sileo.

Jag har själv, ätstörning i botten, det togs ej reda på innan överviktsoperationerna.
Det är just det som är orsaken till att jag sedan länge arbetar med det jag gör. Utbildar vuxna till goda ledare på olika sätt.
Det är genom Sluta Banta – Börja Leva allt om överviktskirurgi finns,  kopplat till Livskompetensens delar som jag arbatar med se gärna vad jag har för utbildningar bortom 27 år som överviktsbehandlad på Linkedin HÄR 

Tillsammans med Karolina Palmberg arbetar jag mycket med stört ätbeteende för överviktiga.
Vi har gjort FB live förutom podden, vi har haft livchatt mm

 • Missade du Livechatten om Ätstörningar & Överviktsoperation! Ta del av den HÄR
 • Internationella ätstörningsdagen 2/6 FB live HÄR 
 • Kunskapscentrum för ätstörningar HÄR
 • HÄR finns starten på både Omstartskalendern och övriga avsnitt fristående

Så har vi samsjuklighet, vad är det kanske du tänker? Det kan tex vara ADHD, Diabetes, hjärt/kärlsjukdommar, andra nevropsykiatriska tillstånd, smärtproblematik. Om Samsjuklighet finns mer att läsa här  

 • Självklart är det BRA att ta hjälp, men om man behöver laga en cykel går man ej till frissan. Det är lika för dig som söker hjälp efter en överviktsbehandling med kirurgi. För ditt eget bästa Bör du stämma av med den du vänder dig till vad den har för kunskap / Kompetens inom kostplanering/ näringslära för överviktsopererade inom Salutogent förhållningsätt. EJ dietist utan inom friskvården.
 • Du bör även stämma av om den du vänder dig till har kunspa inom beroende sjukdommar!
 • VARFÖR bör du göra detta? Det handlaro m DITT LIV och vi har sett så många som blivit sjukare efter överviktsoperation än de var innan!

Vi är oroliga för den utveckling som pågår. Det är inte okey att dra med sig andra sjuka in i denna stress. Att dessutom sjukvårdande företag uppmanar till mini portioner är verkligen skandal. #minimage hur påverkar detta hela familjen? Hur mår barnen i familjer där en eller bägge fördrarna gör behandling mot fetma med kirurgi? Att växa upp i minimagelandet????

Det handlar om alla redan trasiga individer som i många fall fått stått ut med så mycket skit. För att kroppen är stor.

Det är EJ dyrare att äta hälsofrämjande, såg att patientföreningen för överviktiga var ute o skrev om att det är dyrt att äta hälsofrämjande. Ja om man ej planerar då är det dyrare.
Men för att skaffa hållbart resultat kan man ej leva oplanerat. Då blir resultaten lika dyr som maten kan bli om man spontanar.

Spontant! Unna dig ett liv du är värd att leva. Ta ut din riktning vem är du om 1,3 & 5 år! Dessa frågor är hälsofrämjande. HUr friska kan du bli?

De 3 sista avsnitten i Sluta Banta – Börja Leva är gjorda av KBT Annika som jag också arbetar med. Hon har intervjuat mig från sjukligt överviktig till sjuk sedan resan därifrån till entreprenör inom livsstilshälsa – De 3 avsnitten är mycket jobbiga att lyssna på och lärorika. Ta dig dit och börja där om du inte redan lyssnat –

 1. Del 1 Varför Överviktig HÄR
 2.  Del 2 Överviktsopererad med ätstörning HÄR 
 3. Del 3 En lyckad överviktsoperation vad är det HÄR 

Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
0706-204 206
info@miaanemyr.se

 

 

 

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Levapodcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo

i andra upplagan i Mellanmål på väg berättas mer om min bakgrund från ätstörningar till hälsoleverantör
Debattinlägg
Vad ska vi äta idag den kanske jobbigaste frågorna av alla. På internaitonella ätstörningsdagen gjorde vi live om hur man kan göra det mer hållbart