Bakad lax med fetaostkräm!

Bakad lax med fetaostkräm!
Ingredienser:
600 gram lax
100 gram fetaost
½ dl pesto, gör egen eller använd av bästa kvalité från affären
100 gram valnötter
Salt
Mald vitpeppar
2 msk olivolja

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Lägg laxbiten väl ansad i ugnsform
  3. Blanda fetaosten, peston och olivoljan med varandra
  4. Krydda laxen med salt & mald vitpeppar
  5. Bred ut ostblandningen över laxen
  6. Hacka valnötterna strö över laxen
  7. In i mitten av ugnen ca 15 minuter, ta ut laxen lägg över folie och baka vidare ca 15 minuter. /Alla ugnar är olika tips att du tittar att laxen är genombakad/
  8. Serverades med en god ratatouille

Smakpanelen gav 10 av 10 möjliga poäng, kul det vill jag dela med dig.

Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat minskar du matsvinnet och sparar på miljön.

Lev Ditt Liv – Mia Ånemyr
Sileo/
Författare / Entreprenör inom entreprenörskap och livsstilsplanering
Lev & Må – du är bäst
Telefon: 0706 – 204 206
Mailen: info@miaanemyr.se

Vi hörs!