Banta efter överviktsbehandling med kirurgi

Banta efter överviktsbehandling med kirurgi – Kan  ni hjälpa mig? – 
BANTA – leder dig i de flesta fall till ytterliggare ohälsa, ökning av vikt. Detta är vad 6/10 vill ”få hjälp med” när man vänder sig hit. Vikten har gått upp, tankesättet är ej förändrat vilket är grunden i att skapa hållbara livsstilsvanor där kosthållning är en av delarna.

”Citerat handboken Mellanmål på väg kapitel Sluta Banta – Börja Leva” Att Banta däremot är att tillfälligt äta så att man går ner i vikt. Eftersom du har en tillfällig kosthållning blir sannolikt viknedgången tillfällig. Kort och gott kan vi slå hål på  myter….. att bantnig inte leder till varaktig vikminskning. 

Hälsosam kosthållning handlar om att ge kroppen det den behöver. Det handlar om livslång förändring. Som jag säger Sluta Banta – Börja Leva!
Att äta regelbundet – att äta efter den näringslära som finns för överviktsbehandlade med kirurgi. Anpassa konsistensen till individens behov. 

Det handlar bla om hungershormonet 

 Shake förknippar många med att BANTA!
– Shake och smoothis helt vanlig mat. Tänker du ord som banta när du ser shake ta hjälp! 
Finns det komplikationer med i bilden kan detta vara en väg fram. Så som det är för mig / Mia. /Vi tror att många ser att jag Mia äter shaker och förknippar det med Banta. 
Det handlar om helt andra saker som att försökt äta ihjäl sig och sedan försökt banta ihjäl sig. – Orsaken  till fetman i mitt fall var i botten ätstörning. Orsken att jag Mia så starkt talar om detta på detta sätt!! 

TA REDA PÅ VARFÖR TILL ÖVERVIKTEN INNAN KIRURGI – ÄTSTÖRNINGAR KAN EJ BOTAS MED ÖVERVIKTSBEHANDLING!! 

Tillbaks till dig! – Det händer väldigt mycket i kroppen vid överviktsbehandling som är för evigt. 

Som att äter du för lite, ej följer näringsläran kan du drabbas av Hypoglykemi. (Lågt blodsocker) ger symtom som synrubbning, yrsel, kallsvettningar, kroppen beter sig annorlunda . Hypoglykemi beror på energibrist och kan även kallas för sen dumping. Inte helt ovanligt att den överviktsbehandlade kan vakna på natten kallsvettig och yr. Med balanserad måltidsordning kan man behandla detta genom att äta regelbundet och ge kroppen energi för att sova gott! Mias planeringstips tänk smart redan inför kommande vecka…..

- Det handlar om livslång förändring! Oavsett vilken förändring har vi gjort utbildningspodd i korta avsnitt helt KOSTNADSFRITT! Till DIG -
Vi är specialist i näringslära för överviktsbehandlade med kirurgi. Hur skapas hållbar hälsa med familjen i fokus - Starta HÄR! TILL DIG -

Sluta Banta! – Genom regelbundet ätande regleras även vikten.
– Bra att veta om: 
Hungershormonet Ghrelin produceras i magsäckem
– Ställa om Termostaten – Genom beteendeförändring det sista är fetmabehandlign med kirugi, beteendeförändring, livsstilsplanering behöver oavsett kirurgi!
– Hormonet Leptin – individer med hög andel kroppsfett har större andel Leptin. Viktigt att veta att kroppen jobbar för att fylla på fettcellerna igen så här är bra kost A-O mycket påverkas av systemet som är kroppen, lära sig hur det fungerar så har individerna lättare att förstå VARFÖR…
Extra viktigt med tanke på arv, miljö och även socioekonomiskt att ge information och kunskaper.

Listan för dagen! Att laga veckans måltider på söndag ett av flera sätt vi utbildar inom
I handboken gjorde Mia 1 kapitel näringslära för överviktsbehandlade med kirurgi - grunden till recept

Hjälp finns!
/Mia Ånemyr

Vi erbjuder olika utbildningar & produkter inom Livsstilshälsa. Välkommen att ”Klicka här”

På linkedin finns denna förtext till inlägget – 

6 av 10 söker hjälp att BANTA efter Överviktsbehandling!
Direkt från verkligheten kommer här Kan ni hjälpa mig BANTA?
Direktlänk i kommentarsältet till frågor som haglar in 🙂
~~ Nej vi kan hjälpa dig finna vägen till hållbart liv , med goda rutiner som stöttar dig i din väg till ditt friskaste liv!
~~ tydlig koppling här att följarna tar in det som syns på bilder mer än vad som skrivs i texter i sociala medier!
– Hetsen är stor till att jag Mia äter shaker, ska DU verkligen hålla på att BANTA hela tiden! Älskar detta, då kan jag i lugnt tempo fortsätta att informera om hur det KAN BLI om man EJ TAR reda på VARFÖR, exakt detta är orsaken till att jag bytte arbete gick till chefen 2003. Att försäka äta ihjäl sig när det ej gick blev jag så sjuk att jag valde att försöka BANTA ihjäl mig, utvecklade bulimi, jag skulle ju bara ha platt mage. Kosta vad det vill….
~~ Sanningen är att jag lever på anpassad kost sedan många år. Och föreläser om det! Sluta BANTA – BÖRJA Leva, eget kapitel i handboken Mellanmål på väg, i den boken skrev jag även 1 kapitel till överviktsbehandlade med kirurgi om näringsläran till hållbart liv efter kirurgi, förorden i boken är skriven av Dietist och näringsfysiolog.
~~Har du boken ta fram den så bidrar du till bättre folkhälsa…