BANTA, gått på dieter & är livrädda att gå upp i vikt igen

BANTA, gått på dieter & är livrädda att gå upp i vikt igen!

Nästan alla som mailar, ringer , bokar tider av olika individuell karraktär har en gemensam nämnare. BANTAT gått på dieter & är livrädda att gå upp i vikt igen.

Har du BANTAT i hela ditt liv? Så sluta med det. Nu idag. Banta är en tillfällig kosthållning, kan vara en form av VLCD, VLC, viktväktarna, räkan kcal, äta mindre än du brukar. När du då har  BANTAT klart, nått ditt MÅL? Vad händer då?

Vissa har just nått viktmålet & är toklyckliga….. ja men det förstår ju tillochmed jag men hur & vad händer när MÅLET är nått?  Det ska vi titta närmare på? 
Funderingar:
Finns en planering för fortsatt kosthållning & livsstilsförändring för en varaktig hälsosam livsstil?
Finns det INTE, är sannolikheten att vikten ÖKAR, en upplevelsebaserad känsla av misslyckande kommer som ett brev på posten, BOM det fungerar inte tankarna kommer omgående……
BANTA sig sjuka,har många gjort. Banta är inget framgångskoncept alls.
Så hur gör man då?
Oavsett, ta kontroll över varifrån din eventuella ÖVERVIKT har sin grund?
Är den sjuklig? genetisk? Ärftlig? Hormonell? Andra sjukdommar? Sköldkötteln, Lathet, okunskap, osv…. TA reda på detta…….. Då behöver det i sig behandlas paralellt med  kost & Livsstilsförändring.
Är det sjuklig fetma då  kanske rekommederas överviktskirurgi från Sjukvården? Då är det ännu viktigare att ta reda på om det är fler orsaker till FETMAN? Än den sjukliga överviktigen som i sig är en sjukdom det är därför det idag läggs skattepengar på behandling av FETMA genom Bla överviktsoperationer.

Men det är en behandling som i sig kan leda till viktminskning,
De första året kan ge en stor viktminskning pga överviktskirurgin. När vikten är som minst efter en överviktskirurgi, kan man räkna med att vikten om du har gjort en kost & livsstilsförändring för ditt varför till fetman och eventuella andra orsaker kommer att landa på en viktökning på ca 8 – 10 %.
Fortsätter vikten ÖKA? kan man behöva styra upp kosten i de flesta fall. Då många äter för lite i rädsla att gå upp i VIKT igen, så leder det ofta till viktökning.

Hur gör man då?
Att finna en kosthållning som fungerar alla 7 dagar i veckan & alla 52 veckor på året bidrar till mer hälsa och mindre fokus på vikten. VÅGEN berättar inte för dig hur du mår! Ge vvågen till grannen.
Att lära sig kost & näringslära är rätt viktigt för ett hållbart resultat. För alla. Det har inget med överviktskirurgi att göra. Den hjälper till vid sjuklig fetma. Har man ett högt BMI så är en stor viktminskning fantastisk. Men det kan i sig vara långt kvar till normalt BMI. För det beror ju på vad man börjar och hur det ens är möjligt att minska i vikt.

Tankar & Reflektioner:
Det heter ju i var mans mun. Viktoperation. Kan det vara så att ordet i sig leder till önskad viktminskning som kan vara helt omöjlig att uppnå för det beror ju på var BMI var från början.
Kan det vara så att, överviktsopererade som har varit överviktsopererad för kort stund tex mindre än 3 ÅR påverkar många till att TRO. Att det är viktoperationen som kommer lösa övervikten i sig?

Kan det vara så att! Det vore bra om överviktsopererade som inte gått igenom de 3 första åren. Tar sig igenom de 3 åren först innan de börjar påverka andra. Då andra inte alls har samma VARFÖR till FETMAN som någon annan?

Jag har arbetar med sjukligt överviktiga & även Överviktsopererade över 10 år. Den utveckling som pågår är inte frisk, jag är orolig att fler tar viktoperationen som en lösning . Det är en sådan hets på utseendet. Var är alla som vill berätta hur ni mår? Var är alla bilder där man skriver; 
Citat här var jag på väg till min behandling mot sjukdom, nu 1 år senare mår jag ?? Nu 2 år senare mår jag??

IDAG KOM JAG I MÅL!
Ett mål är något du siktar mot, strävar efter, arbetar dig fram emot. Och samma stund som du  uppnår det, är det intelängre något MÅL.  Månniskor som lever väldigt målinriktat kan ha en större upplevelsebaserad känsla avbrist och frustration. Hur kommer det sig? De blickar alltid framåt i ständig jakt på nya mål. Värden och mål. Målet är resans station här och nu!!

Hur tänker ni? 

Målet är inget mål så snart du har uppnått det. Vi tittar på hur livet kan bli mer meningsfyllt att leva genom att förändra sitt förhållnigssätt till sitt egna JAG! Vem är du? & vart skall du?

Från mitt hjärta säger jag kort & gott Sluta Banta – Börja Leva!
Hälsoleverantör
Mia Ånemyr
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Även, Överviktsopererad sedan snart 25 år tillbaks