Bästa snacksen när du tänker på hälsan

Bästa snacksen när du tänker på hälsan

Toppen bra att vår fantastiska näringsfysiolog Kristina Andersson gör det så pedagogiskt på TV4 idag söndag den 16/6 pratar det Snacks.

Snacks är något som många vill äta även fast man önskar hälsosam livsstil. Då är det bra att se vad som är bäst att välja – på Bilden är det 500 kcal i alla skålar. Mängden varierar, strukturen varierar, innehållet varierar. Luras at linschips & bönchips kanske?
Ja det är många som TROR att det är nyttigare – LÄS på innehållsförteckningen och se över strukturen i produkten.

Denna bild visar 500 kcal i varje skål

Bästa valet nr 1 Grönkålschips

Grönkåls chips – Färsk grönkål skär bort stjälen, skär i mindre bitar, stänk lite olivolja över grönkålen. Sprid ut på plåt. Sätt in i ugnen på 200 grader ca 5 minuter. Ta ur smaksätt med tex medelhavssalt, färsk hackad basilika, chiliflakes, rosépeppar… servera smaksatt vatten till med tex lime/citron.

På 2.a plats kommer jordnötter
På 3;e plats kommer Popcornskålen

Att välja det som leder dig till din framgångsväg är såklart alltid bäst. Men vi vet ju att det kan vara svårt att bryta invanda mönster, prioritera andra val av livsmedel och råvaror. Även sätta av tid att tillaga det som sig bör för en hälsofrämjande livsstil… missas i början.

Planering A-O – Tips att gå ej in i affären utan be andra handla så du ej faller för frestelserna. Nu är det sommar, fotbolls VM snart midsommar. Sätt ner dina val på ett papper följ dem. Var din plan trogen.

Vill du ha stöd i din kost och livsstilsresa?
Välkommen. Boka på info@miaanemyr.se 

Kristina Andersson Näringsfysiolog även utbildare har både utbildat mig inom ISOdieten, Kostrådivare. Jag är oerhört tacksam att Kristina även har skrivit förord i boken Mellanmål på väg

Skapa nu din bästa dag du med. Lyssna på gärna på Podden där finns mängder med kostnadsfri inspiration, forskning, kunskap med många samarbeten som tillsammans har samma värdegrund & fokus på Livsstilshälsans betydelse.

Sol från Mia 
– Sileo 
Vi finns hela gänget på info@miaanemyr.se & missa inte att sätta igång en prenuemeration på Nyhetsbrevet. Påmin dina vänner att ansöka om det också

Lev idag i morgon kan det vara för sent – Att förändra sin attityd tar tid men att bestämma sig går fort… Sluta Banta – Börja Leva du med – Men lev ditt liv för alla andras liv är redan upptagna!