Bli av med övervikt utan kirurgi

Bli av med övervikt utan kirurgi!

När vi flyttar fokus från siffran på vågen och istället fokuserar på individen sker under. De flesta som jag kommer i kontakt med behöver någon som lyssnar utan att värdera vad individen väger. Vi behöver möta människan där den är.

Vi behöver även vara tydliga i att ställa frågor som vad blir bättre och hur ska du göra när du gått ner i vikt för att undanröja fallgropar att komma tillbaks igen!

Vi behöver hjälpa till att berätta om skillnaden mellan friskvård – egen vård som jag ofta kallar ansvar & sjukvård. Vad innehåller dessa?

Här finns livsstilsprogram jag arbetar med dig och din familj. Startar om det är Sileo som är det latinska ordet för omstart. En lurig man vet aldrig vad som behöver startas om men vi börjar alltid med maten och det ingår allt man behöver tillsammans med mig. Med 1 konsultation i veckan där vi gör din nästa vecka klar för att sjösätta

– Programmen är olika långa beroende på vad du behöver jobba med!

 

Lev DITT LIV Mia Ånemyr

  • Mia är utbildad inom Acceptance and commitment, Transaktionsanalys, Dipl, kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör mot företag, Alkoholrådgivare Karolinska Institutet, Textilkunskap, Ekonomi/affärsutveckling, Networking & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård, Kirurgi, psykiatri & demens.
  • Som konsult inom privat obesitasvård mellan åren 2011-2018.
  • Mia har även specialistkunskaper inom Gastric Bypass/Gastric Sleeve behandlingar, självledarskap, friskvård & näringslära för målgruppen Bariatric Lifestyle

Kort om mig och min dåtid, fd sockernarkoman som har sökt snabba lösningar i mitt tidigare liv. Tom genomgått 2 fetmabehandlingar 1994 / 2000 i jakten på platt mage samt att jag då ej hade kompetens att ställa de frågor som jag skulle behövt ställa till läkaren som utan större utredning gav mig en operationstid i maj 1994 till den första kirurgin i september 1994.

Jag har provat att äta ihjäl mig att banta ihjäl mig – Därav namnet Sluta Banta – Börja Leva i jagform. Till dig om följer med och läser är mycket i jagform Transaktionsanalys. Du är ok ja är ok vi är ok tillsammans!

Vändningen kom 2001, jag fick boken den självläkande människan av en kollega. TACK!!!!!

1998 var jag mycket dålig vi hade tom kommunalt hemstöd för jag kunde ej ta hand om varken mig eller barnen, min fd make omplacerades till dagtjänst och jag låg i sängen fullt upptagen med att finna vägar fram – Framsidan på handboken Mellanmål på väg andra upplagan – till dig vem är du idag vem behöver du bli för att kunna leva det liv du eventuellt har kompetenser till och vilka områden är du redo att utveckla?

Företagare blev jag 2006 och arbetar i samma företag men en resa jag verkligen önskar flera kunde njuta av och affärsutveckling både inom mig själv och i företaget. Sålt 1 domän, stänget ner 1 domän, gett ut 3 handböcker, det är många som säger att jag har gett ut receptböcker men det har jag aldrig gjort- Det handla om struktur, att leda sig själv inom hälsofrämjande områden, att inse vikten av planering inom näringsläran det är olika. i handböckerna finns näringslära till alla och till Bariatric Lifestyle individet. De är grunden till att skapa recept  och jag utgår alltid från det som finns hemma kopplat till proteiner , kolhydrater, fetter och kosttillskott för att främja hälsan.

Forever nyckeln till det liv jag kunnat skapa. ”Läs gärna här”’

Hur kan jag hjälpa dig?
Mia