Bli VD i livet – Ditt liv

Bli VD i livet – Ditt liv

Alla har vi olika förutsättningar i våra liv. Det enda vi har lika är tiden, 24 timmar på dygnet. Hur vi nyttjar dem avgör rätt mycket. Planerar vi så får vi fler timmar att leva. Och uppleva. Livet!

I veckans Tankar vill jag ge dig tilltro att alla kan. När jag säger att alla kan då menar jag det. Om viljan finns, är det så mycket lättare. Det går inte lättare för mig, än för någon annan. Skillnaden är nog attityden.

Jag fokuserar i alla lägen på möjligheterna, istället för hindren. Det är hindren som gjort mig till den jag är, men jag har valt att vända tanken till att detta ska gå.

Jag lever som jag lär.………. Klär av mig så naken ja, inte bildligt men i ord för att det sa kunna tas emot. Ibland känns det som det är flera som tror att jag hittar på. Jag hittar inte på. Jag hävdar att bra mat är grunden till god hälsa, det finns hjälp att få i massor.  Att ta reda ditt VARFÖR på allt i ditt liv, gör skillnad, att ha maten klar dagligen gör att jag kan äta när jag behöver. Skulle inte kunna levasom jag gör om inte maten tex alltid var klar. Det gör jag genom att laga alla måltider 2 dagar i veckan, söndag /torsdag….
Skulle jag tänka det löser sig, att vi lagar maten dag för dag….. Då skulle min beroende hjärna äta, Bragokakor, O´hoj chokladsås toppat med chokladkakor…. på väg skulle det ätas kexchoklad och så skulle min hjärna vilja ha coca-cola. Påverkansgruppen skulle tycka massor & självklart skulle livet då vara rätt ohälsosamt för de mått mitt liv kallar hälsa.

2003 tog jag makten över mitt liv. Slutade arbeta inom sjukvården och utbildade mig inom kost & livsstilsplanering på samma gång sa jag upp mig från min fasta anställning inom Stockholms Stad. Jag började planera mitt liv utifrån MINA förutsättningar. Om det har varit lätt? Nej, men jag har valt att göra det enkelt med min attityd. Solen skiner alltid, jag planerar in i minsta detalj 3 månader framåt. När jag arbetar, När jag laddar, När jag levererar, När jag går på behandling, När jag lagar veckans mat för att inte gå upp i vikt igen. För att inte mata min beroende hjärna med fel bränsle väljer jag att alltid ha kontroll över hela mitt liv. JAG är VD i Livet. Bli det du med!

Du missar väl inte att ladda om dig själv. Planera in omladdning och återhämtning är lika viktigt som att planera in jobb. Att göra ingenting är också att göra någonting.

Sluta Banta -Börja Leva ditt liv är mitt bästa tips oavsett vem du är kan du bli ditt bäta jag.

Sileo Mia Ånemyr
info@miaanemyr.se

Bli VD i livet – Ditt liv /Bilden från ett av många reportage som jag haft förmånen att medveka i under årens lopp. Att lyfta på locket och berätta min sanning.