Blomkålspizza – glutenfri pizzabotten
Kan man äta pizza om man skapar hållbar hälsa? Självklart! Att utgå ifrån att det som bärs hem från affären är grunden till hållbar hälsa, då är det inga hinder. Beroende på vad man bär hem från affären, finns bra råvaror hemma är det enklare att ha koll på planeringen av kosten!
Kopplar man dessutom på #dynsintag med veckomeny är det ju bara en av dagens 5-7 måltider!
Krångla inte till livet – Lev livet! Att äta Pizza på det som finns kvar av veckans Buffé – Som kalkon, kyckling, massa goda ostar och grönsaker i massor. Grönkål är makalöst gott på pizza. Denna goding är på blomkålsbotten!
Ingredienserna är!
4 hg Blomkålshuvud
2 dl Quinoamjöl
1 krm Salt
2-3 st Ägg
125 gram Riven ost 17-23 % /Mozzarella
Färsk oregano/thaibasilika torka själv billigare än att köpa färdigt. Plus att du vet vad du äter
4 hg Kalkon/Kyckling/Parmaskinka/Salami
0,75 dl Tomatsås/Tomatpuré
Deg:
Riv blomkålen fint i matberedare. Blanda i äggen & mjölet. Salta lite.
Mjöla händerna lite när du plattar ut ”degen” på bakplåtspapper. Gör 1 stor eller 2 mindre:
Grädda i ca 10 min på 220 grader.
Ta ut och lägg på tomatsåsen med fyllning + osten.
Grädda vidare i ca 8-10 minuter på 200 grader. Mitt i ugnen.
Fyllning:
Kalkon/Kyckling/Parmaskinka/Salami
Riven ost/Mozzarella
Tomatsås / tomatpuré med en skvätt olja och lite oregano.
Pinjenötter
Servera Råkostsallad till – Recept? ingen fara klicka bara här
Med bättre planering och framförhållning slipper man dagens kanske tråkigaste fråga
”Vad ska vi äta
Ta fram den SMARTA planeringen,
S – specifik
M- mätbart
A- anpassat
R-ealistiskt
T- idsbestämt
Ät och njut!
/Mia Ånemyr
Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”