Bondomelett med grönkål & skinka
8 st Ägg
5 hg Skinka/kassler eller kalkon
2 hg Skivad grönkål (färsk eller fryst)
Salt & svartpeppar
1 msk Oregano
150 gram Riven rödkål
Smör till formen
Bondomelett med grönkål & skinka/kassler eller kalkon!
- Smörj en ugnsform. Skiva skinka, perfekt att göra slut på julskinkan
- Skär grönkålen i små bitar och lägg i formen tillsammans med ingredienserna ovan.
- Vispa ihop äggen, ett smart tips är att du vispar vitan för sig själv till hårt skum och tillsätter gulorna sedan och rör om
- Smaksätt med oregano.
- Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader ca 25 – 30 minuter.
- Servera med skivad rödkål
- Super gott att ha på julbordet samt snällt för magen
Ät och njut!
/Mia Ånemyr
Hur kan jag hjälpa dig?
”Klicka här”