Bondomelett med grönkål & skinka

Bondomelett med grönkål & skinka

st Ägg
hg Skinka/kassler eller kalkon
hg Skivad grönkål (färsk eller fryst)
Salt & svartpeppar
msk Oregano
150 gram Riven rödkål
Smör till formen

Bondomelett med grönkål & skinka/kassler eller kalkon!

  1. Smörj en ugnsform. Skiva skinka, perfekt att göra slut på julskinkan
  2. Skär grönkålen i små bitar och lägg i formen tillsammans med ingredienserna ovan.
  3. Vispa ihop äggen, ett smart tips är att du vispar vitan för sig själv till hårt skum och tillsätter gulorna sedan och rör om
  4. Smaksätt med oregano.
  5. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader ca 25 – 30 minuter.
  6. Servera med skivad rödkål
  7. Super gott att ha på julbordet samt snällt för magen

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Hur kan jag hjälpa dig?
”Klicka här”