Chokladcheesecake med hallon, mango & jordgubbar

Chokladcheesecake med hallon, mango & jordgubbar

Nu är det väl dax att bjuda på lite Hälsofrämjande Påskbuffé. Påsken står ej på paus….

Ingredienser!
  • st Nick´s chokladkakor (spar lite till dekoreringen)
  • dl Vispgrädde
  • 0,75 dl Kakaopulver
  • tsk Vaniljpulver (ej vanilinsocker)
  • st Ägg
  • st Ägg gulor
  • 1 ½ dl Kokosmjöl
  • 100 gram Smör
  • msk Honung (valfritt)

Chokladcheesecake med hallon, mango & jordgubbar
Görs smidigast i en form med löstagbar kant.

Botten:
Smält smöret i en kastrull med tjock botten, blanda i mjölet, kakaopulver, honungen och äggen, vispa väl till en smet. Häll i en form och häll över lite hallon & mango, grädda botten i ca 150-175 grader i 20 min. Låt botten kallna och gör fyllningen.

Fyllning:
Vispa grädden hårt, smält chokladen i vattenbad. Tillsätt äggulorna i den smälta chokladen, rör om och häll sedan allt i grädden. Blanda väl och häll över botten. Ställ in i frysen och låt stelna ca 4 timmar eller mer innan serveringen.

Dekorera med:
Hallon
Jorgubbar
Mango
Riven choklad

Smaklig måltid! 

Mat är så mycket mer än mätta magar

Mia Ånemyr
Entreprenör inom livsstilshälsa
info@miaanemyr.se