Crunchig Kokos Müsli naturligt sötad!
Ät hemmagjord müsli till fil, naturell keso, kesella eller kvarg
Gott att göra egen musli att äta hemma eller ta med på vägen. Portionsförpackad i väskan till turkiska yoghurten eller keson. Eller vad du vill äta till.
Ingredienser:
5 dl havregryn
2 dl bovete
0.75 dl pumpakärnor
0.75 dl solroskärnor
1.5 dl valnötter
0.5 dl kokos
1 msk kardemumma
Till crunchet:
Blanda 0.75 dl vatten med 0.5 dl solrosolja. Tillsätt flytande honung om du önskar lite sötare
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda allt och häll i en långpanna, gärna på bakplåtspapper. Häll över blandningen av vatten och olja.
Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då.
Förvara i tätslutande burk. Förpacka gärna i portionsförpackningar så du lätt har klart att ta med på vägen mellan dagens destinationer mellan mål på väg, det är en klurig bok


Psst torka egen frukt och smaksätt müslin med. Även gott att ha i botten på cheesecake istället för söta digestivekex