Dadelbollar

Dadelbollar! Ett bra sätt att ta tillvara skvättar som blir över. Finrivna morötter, lite hasselnötter och en skvätt kardemumma. Rester helt vanlig mat! Att vara mat och miljösmart känns verkligen att ta ansvar över flera delar!

Lägg allt i matberedare
Kör till en smet
Rulla bollar ca 14 st

Ingredienser i dessa!
1 dl hasselnötter
1 dl Chasewnötter osaltade
12 urkärnade daddlar
1 tsk kardemumma
ca 1 dl finrivna morötter 
Kokos att rulla bollarna i 

Alternativa smaksättare!
Lakritspulver, torkade blåbär, kakao, kakaonibbs, 

Gör så här!
Använd matberedare med knivar, tillsätt allt utom kokos.
Rulla bollarna i kokosfringor
Ställ i kylen ca 30 min, under tiden brygg en god kopp kaffe! #mellisfika

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”