Diet ett laddat ord, vad är en diet?

 Diet ett laddat ord, vad är en diet? 

Ordet diet är så förknippat med att banta. Diet ett laddat ord, vad är en diet?  Diet är vad vi äter och det står helt enkelt för kosthållning.  Jag brukar enkelt förklara så här:

”När jag vägde 113 kg hade jag en diet. Den dieten var inte hållbar för mig. Sedan länge har jag en annan diet = kosthållning. Den ger mig en hållbar och stabil hållbar hälsa. Den får mig att må bra. Det går alltså att ha bra eller dåliga dieter.

Att Banta är att fillfällgt äta så att man går ner i vikt. Eftersom det är en tillfällig kosthållning blir sannolikt viktnedgången tillfällig.

Kort och gott så kan vi slå hål på 2 myter. Dels att bantning & diet inte hör ihop. Och att bantning inte leder till varaktig viktminskning.

Hälsosam kosthållning handlar om att ge kroppen det den behöver.
Det handlar om livslång förändring. Som jag säger Sluta Banta – Börja Leva! 

Det kan användas av alla! Antingen tar man bara inspiration ifrån det för att få in hälsosammare kostvanor eller så följer man upplägget strikt – du väljer.  Grundfokuset ligger i att få maximalt ut av kroppens funktion. Vara piggare, gladare, mer mentalt skärpt, mindre ont (i mage, huvud, leder etc) och skydda mot sjukdom.

Det är ingen quick fix utan ett uppägg för att skapa hälsa förebygga sjukdommar.
Kosthållningen på SpisaBra onlinehälsa för hållbar hälsosam livsstil.

  • Vill du äta naturligt för din hälsa?
  • Vill du skapa hållbara matvanor?
  • Vill du värna om miljön?
  • Vill du spara tid och pengar?
  • Mer om SpisaBra onlinehälsa ”Klicka här”

Kom i form Hemma  här går vi igenom ett helt individuellt upplägg & tar reda på vilken diet/kosthållning som kommer motivaras av dig.

Mia Ånemyr
Entreprenör & Författare
info@miaanemyr.se

Sluta Banta – Börja Leva! Podcast