Ekonomi, planering & förvaring

Ekonomi, planering & förvaring!

Mer planering, ger mer tid, pengar och fritid som en god investering i livet! #stressamindre Det är rätt vanligt, i början av hösten att känslan är fattig, tiden rinner iväg, hur ska jagt hinna och varför gjordes inte något mer vettigt i somras.
Varför skedde det inte sista veckan på semestern? Planera livet och skapa tid att leva det. Nedan kommer en del av råden som ingår i Sluta Banta – Börja Leva, som har sin start i boken Mellanmål på väg, som växte till Kylskåpsöj ! Att fokusera på här och nu inte sen och kanske!

Vi lägger bort kroppstänket och fokuserar på det som är viktigast och avgörande – Ditt mindset, din framgångsväg ditt liv! 

Våra bästa tips på:

 • Hushållsekonomi:
  Att göra budget för hushållsekonomin. Hur mycket får maten kosta / månad?  Storhandla och  sätta på sig rätt glasögon, när du går in i affären & fokusera på bästa kvalitet till lägsta pris. Ekonomismartmatmedqvalite #ekonomismartmatmedqvaliteSkaffa ett matkonto för  för hela året. Smart så in i Norden för då finns matpengar för varje månad. Att handla bästa Qvalite till lägsta pris som Kylskåpsröj tänket. Innebär att man aldrig handlar till ordinarie pris. Man har hemma i kylen, frysen och skafferiet så det finns för 14 dagar och handlar mycket när det är lågt pris! Tänket och förändringen är att man har hemma det som är bra för kroppen, för att säkerställa för hållbar hälsa. Det är fantastiskt när man får lön för mödan.
 • Planering:
  När planeras veckans kost ? för hur många munnar ska mat lagas, ska det vara matlådor? Genom att planera och tillaga matlådor sparar man ca 9-12 tusen kronor / person och år mot att man går ut och äter lunchen. Mycket pengar att göra andra saker för.Genom att laga mat för alla vardagar på söndag, så sparas mycket av allt. Lever man i familj med barn så kan man ju dela på ”ansvaret”. Den ena tar barnen och den andra lagar maten för veckans middagar. Då slipper du dagens tråkigaste fråga? ”Vad ska vi äta till middag?”
  Att överlåta till barnen att bestämma är inte heller optimalt – de har ej kunskap  om näringslära för att kunna ge ett bra svar!
 • Förvarning:
  Att laga veckans buffé på söndag, skapar lugn och ro i familjen, förvaringen kan vara allt från att faktiskt lägga klart på tallrikar eller förvaring med lock. Vi använder många bra stora burkar med tätslutande lock. Stora fat med sallader, man lägger upp som en buffé som alla sedan äter av från söndag till torsdag. På torsdag tas kvarvarande mat om hand genom ett Kylskåpsröj som skapar Röjmat! Det lagas mellanmål, mindre måltider alternativt förpackas / förvaras.
  Förvaring för en hel dag för det som vi rekommenderar är Dygnsintag!
  Att lära sig vad man behöver äta för en dag, mängden av proteriner, kolhydrater & fett. Sedan kan man när man är redo lära sig mer om näringslära. Vad och vilka näringskällor är intressant och kanske tom nödvändiga för en hållbar livsstil! Hur använder man Mellanmål på väg! 

Ta steget! Till ett hållbart & hälsosamt liv 
I poddens Omstartskalender pratar Mia om att  Planering är A-O – Lyssna gärna  HÄR  det står även om det i Mellanmål på väg sidan 112. Det finns en lösning på det hela Planering!!
Läs gärna mer om det -> Med bättre planering & framförhållning slipper du dagens tråkigaste fråga – vad ska vi äta till middag?

 

Lev Ditt Liv Mia Ånemyr,
Företaget Sileo
Maila;  info@miaanemyr.se
Ring! 0706 – 204 206

 

 

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Levapodcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat så minskar du matsvinnet och sparar på miljön.