Ekonomi, planering & förvaring

Ekonomi, planering & förvaring!

Mer planering, ger mer tid, pengar och fritid som en god investering i livet! #stressamindre 

Planera livet och skapa tid att leva det. Nedan en del tips som kan vara bra att börja jobba med inför omstart till att börja vägen mot ett Hälso & Ekonomismart liv. Att fokusera på här och nu inte sen och kanske! Det blir som vi planerar frågan är om du planerar för att lyckas genom SMART planeringsstrategier eller tänker det löser sig.

Vi lägger bort kroppstänket och fokuserar på det som är viktigast och avgörande – Ditt mindset, din framgångsväg ditt liv! 

Våra bästa tips på:

 • Hushållsekonomi:
  Att göra budget för hushållsekonomin. Hur mycket får maten kosta / månad?  Storhandla och  sätta på sig rätt glasögon, när du går in i affären & fokusera på bästa kvalitet till lägsta pris. Ekonomismartmatmedqvalite #ekonomismartmatmedqvalite Skaffa ett matkonto för  för hela året. Smart så in i Norden för då finns matpengar för varje månad. Att handla bästa Qvalite till lägsta pris som Kylskåpsröjs tänket. Innebär att man aldrig handlar till ordinarie pris. Man har hemma i kylen, frysen och skafferiet så det finns för 14 dagar och handlar mycket när det är lågt pris! Tänket och förändringen är att man har hemma det som är bra för kroppen, för att säkerställa för hållbar hälsa. Det är fantastiskt när man får lön för mödan. Och lär sig att tillaga mat efter detta tänk kategori för varje individs Tallriksmodell. Ekonomi är hälsa/ näringslära.
 • Planering:
  När planeras veckans kost ? för hur många munnar ska mat lagas, ska det vara matlådor? Genom att planera och tillaga matlådor sparar man ca 9-12 tusen kronor / person och år mot att man går ut och äter lunchen. Mycket pengar att göra andra saker för. Genom att laga mat för alla vardagar på söndag, så sparas mycket av allt. Lever man i familj med barn så kan man ju dela på ”ansvaret”. Den ena tar barnen och den andra lagar maten för veckans middagar. Då slipper du dagens tråkigaste fråga? ”Vad ska vi äta till middag?”
  Att överlåta till barnen att bestämma är inte heller optimalt – de har ej kunskap  om näringslära för att kunna ge ett bra svar!
 • Förvarning:
  Att laga veckans buffé på söndag, skapar lugn och ro i familjen, förvaringen kan vara allt från att faktiskt lägga klart på tallrikar eller förvaring med lock. Vi använder många bra stora burkar med tätslutande lock. Stora fat med sallader, man lägger upp som en buffé som alla sedan äter av från söndag till torsdag. På torsdag tas kvarvarande mat om hand genom ett Röj mat! Det lagas mellanmål, mindre måltider alternativt förpackas / förvaras.
  Förvaring för en hel dag för det som vi rekommenderar är Dygnsintag!
  Att lära sig vad man behöver äta för en dag, mängden av proterner, kolhydrater & fett. Sedan kan man när man är redo lära sig mer om näringslära. Vad och vilka näringskällor är intressant och kanske tom nödvändiga för en hållbar livsstil! Hur använder man Mellanmål på väg!

 

 • Ta steget! Bli Hälso & Ekonomismart! Det jag rekommenderar utbildningen där vi tar fram din hushållsbudget, hur du sedan rustar köket, med de näringskällor du väljer att hämta energi ifrån… Kategori tänket från det lär jag dig sedan hur man lagar mat på det som finns hemma. Laga mat först och handla sedan. 

Med bättre planering & framförhållning slipper du dagens tråkigaste fråga – vad ska vi äta till middag?

Läs mer om utbildningen – > klicka på bilden Skapa en Budget! 

Spara tid och pengar!
Med välplanerad budget & veckohandling tar du vara på all mat du handlar, plus att du sparar tid såväl som pengar.