Fänkålslax med örtsås

 Fänkålslax med örtsås

5-6 hg Lax
st Fånkål
st Gul lök
Salt & vitpeppar
dl Till Örtsås, naturell turkisk yoghurt eller valfri produkt
st Citron
msk Dijonsenap
msk Hackade färska örter, blanda tex, dill, oregano & timjan
Serveringstips! 2 dl råris eller potatis

Fänkålslax med örtsås!

  1. Sätt ungen på 175 grader
  2. Koka råris eller potatis
  3. Hacka löken & fänkålen och lägg i en ugnsform
  4. Lägg laxen ovanpå och krydda
  5. Stek i ugnen, ca 25-30 minuter
  6. Blanda ihop ingredienserna till Örtsåsen. Turkisk yoghurt, dijonsenap, pressad citron & örterna.
  7. En perfekt rätt som du kan göra klart i god tid. Laxen kan med fördel ätas både kall och ljummen.

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”