Fänkålslax med örtsås
5-6 hg Lax
1 st Fånkål
1 st Gul lök
Salt & vitpeppar
2 dl Till Örtsås, naturell turkisk yoghurt eller valfri produkt
1 st Citron
1 msk Dijonsenap
2 msk Hackade färska örter, blanda tex, dill, oregano & timjan
Serveringstips! 2 dl råris eller potatis
Fänkålslax med örtsås!
- Sätt ungen på 175 grader
- Koka råris eller potatis
- Hacka löken & fänkålen och lägg i en ugnsform
- Lägg laxen ovanpå och krydda
- Stek i ugnen, ca 25-30 minuter
- Blanda ihop ingredienserna till Örtsåsen. Turkisk yoghurt, dijonsenap, pressad citron & örterna.
- En perfekt rätt som du kan göra klart i god tid. Laxen kan med fördel ätas både kall och ljummen.
Ät och njut!
/Mia Ånemyr
Hur kan jag hjälpa dig?