Mindre stress = Bli rik på fattiga veckan tänket. Veckoplanering, vad finns i kylskåpet – skafferiet- frysen när veckans huvudmåltider tillagas på söndagar i storkok till familjens Tallriksmodeller – Matlådor.
Förorden i handboken Mellanmål på väg – Den här boken som du håller i din hand har skrivits av kärlek och mångårig erfarenhet av och kunskap om kost och livsstil – vad vi äter och varför vi äter.
Det handlar fortfarande inget om vikten. Utan hur ska du ha råd att leva ditt liv hela månaden med den kost, Tallriksmodell som just varje individ i familjen har.
Mindre stress = Bli rik på fattiga veckan tänket. Veckoplanering, vad finns i kylskåpet – skafferiet- frysen när veckans huvudmåltider tillagas på söndagar i storkok till familjens Tallriksmodeller – Matlådor.
Just nu befinner sig väldigt många i en frustration hur skall detta bli, allt ökar.
Många har bara handlat skrivit matlistor efter vad som önskas ätas och sedan åkt till affären för att göra inköpen.
I år är det 24 år sedan jag Mia började att göra tvärtom. Jag är inne på 16 året att utbilda inom området. Tid, ekonomi och näringslära.
Laga mat först handla sedan efter matbudgeten.
På detta sätt har vi åkt till utlandet många gånger för pengar som lagt åt sidan istället för att äta upp dem. Inget kastas utan lagas om Röj, rester helt vanlig mat se sid 115
Hur är det möjligt att det blir så här år efter år? För allt kan ej skyllas på lågkonjekturen.
Vad beror det på? Hur kan det undvikas att det blir så nästa år igen?
Planering A-O men det är inte planeringen i sig som avgör. det som avgör är att förändringen GÖRS!
Pengar in och pengar ut. Sparas det något? Planeras det för hälsa eller, blir det som det blir?
Fattiga veckan kan du bli rik på!
- Det är en myt att bra mat är dyrare än hel/halvfabrikat. Det beror på hur planering & inköp görs. Handla alltid bästa kvalitet till lägsta pris, utgå ifrån frysen vid veckoplaneringen.
- Börja med en inventering i frysen, skriv upp vad som finns där och gör en planering på hur man äter det som finns och ev gör nya rätter av det. Fram med handboken Mellanmål på väg!
- Hur stor del av ekonomi finns för kosten.
- Vi äter för att leva, inte överleva.
- Storkok och matlådor ,ett klassiskt knep när det ska sparas pengar.
- Spar tid och pengar. Skapa mer hälsa genom livsstilsplanering.
- Skapa struktur, kort och gott en hälsofrämjande planering. Hälsa är en resurs.
I mitt arbete som expert inom hållbar hälsofrämjande livsstilshälsa fokuserar vi på livshjulets olika delar, att börja förändra mot hållbar livsstilshälsa!
Återkommer fattiga veckan tänket år efter år?
Då har du ju den möjligheten att göra en omstart -Sileo mot ett bättre jag genom Livsstilsplanering där du får skapa en planering som du kan följa dag för dag!
Här kan man nyttja Friskvårdsbidraget jag sammarbetar med ePassi! Du har allt att vinna jag har dessutom sänkt priset 50% från 2023 för att hjälpa ännu flera skapa hälsofrämjande livsstilshälsa – ”Klicka här” läs mer. Frågor och upplägg ring förslagsvis på telefonsupporten måndagar och torsdagar kl 11,00 – 12,00 för bästa service. Övrig tid tidsbokning genom att du mailar info@miaanemyr.se
I denna del ingår lathundar, listor och hur man lagar mat på det man har hemma recept!

Hur kan jag hjälpa dig?
Mia Ånemyr
Telefon; 0706 – 204 206
Entreprenör, Författare & Föreläsare inom livsstilshälsa med lång erfarenhet av livsstilsplanering, näringslära och ekonomismarta lösningar.
Även Forever Business Owner sedan 2002
Telefonsupport – måndag & torsdag kl 11,00- 12,00 för hela företaget!
Varmt Välkomna!
Vad jag erbjuder i sin helhet ”Klicka här”