Fetaost gratinerad lax

Fetaost gratinerad lax!
Ingredienser, 4 portioner

5-6 hg Laxfilé
msk Oregano, färsk
100 gram Fetaost
Salt & vitpeppar
½ st Pressad lime
msk Gurkmeja
st Tomater
dl Fullkornsris kokt i gurkmeja
Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Lägg laxbitar i en ugnsform
  3. Skiva tomaterna, lägg på laxbitarna
  4. Smula fetaost eller annan valfri ost över laxen
  5. Pressa lite lime över & Grädda i mitten av ugnen ca 15 min
  6. Servera med en krispig sallad
  7. Koka fullkornsris i gurkmeja. Kokar riset enligt anvisningen på förpackningen

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat minskar du matsvinnet och sparar på miljön.

Packa i matlådor eller lådor i kylskåpet som en Buffé för veckan söndag – onsdag, torsdag tas det som är kvar tillhanda. Enkelt laga måltider, här kommer recepten i boken Mellanål på väg in ta fram den inneboende kocken alla har i sig och laga nytt, frys in & slutar man kasta mat kan man äta hälsofrämjande med låg budget..

Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Levapodcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo