Fetmadebatt 10 år sedan i Almedalen

Fetmadebatt 10 år sedan i Almedalen med tidningen Doktorn.com som arrangör på Sigyn. Under dessa 10 år har ohälsan försämrats.

  • 54% av Sveriges befolkning överviktiga,
  • 17% sjuklig Fetma.
  • Ätstörningar ökar.
  • -> 20-25% Fetmabehandlade med kirurgi har outredda Ätstörningar.

Det påverkar många familjer, t.arbetsplats, närstående tänk alla barn som växer upp i Familjer med Fetmabehandlad förälder som har samsjuklighet utan att veta om de

Som BARA tänker på vikten & det fruktansvärda som gör människor ännu sjukare #minimage som ej har kunskap om näringslära för att bli så frisk det går efter genomförd kirurgi!

Med mindre magsäck livet ut. Är det ej storleken på magen som är viktig. Utan vad måltider består av. LIVET UT.

Under åren jag Mia tjänstgjorde som krönikör på tidningen Doktorn skrev många krönikor där som oftast min egna dåtid fanns med. Hur det var vad hände och hur blev jag frisk. Så att jag 2006 var redo att öppna eget företag inom hälsovägledande utbildningar. Olika utbildningar för olika målgrupper.

Där målgruppen, kunden klienten är fetmabehandlad finns 5/10 veckors utbildning i ny tappning sedan i år där vi lägger fokus på näringsläran. planeringen för veckans inom livskompetensens 5 viktigaste delar.

Bra mat – god sömn – rörelseglädje – återhämtning – känna glädje i livet. Som i handboken Mellanmål på väg fast fokus på att man är fetmabehandlad.

Krönikorna finns att läsa några har vi länkat till från denna blogg men alla finns att läsa på tidningen Doktorn.com hemsida där kan man läsa o se hur varumärke efter varumärke nämns i krönikor som blivit böcker, onlinetjänster mm…. Faktiskt rätt skoj själv att läsa dem nu 10 år senare att se utvecklingen men på samma gång se hur jag öste ut saklig information alla redan då

 

Frågor/ Funderingar? kan man skriva enklast på FB sidan kylskåpsröj där veckoplaneringen finns vi har ingen FB för fetmabehandlade eller instagram. Eftersom det är behandlingen som har dessa namn bör man tänka bort det för att bidra till sin egna resa i det friska.

Ingen annan patientgrupp har så stor behov av att hela tiden berätta att man är en operatinsmetod som den sjukligt feta som genomgått behandling med kirurgi. Alla redan här samhället att göra. Vad är identiteten bortom behandlingen? 


Hjälp finns & barnen vår framtid
🙏
Här har jag gett ut *Adrians Kalasbok med mitt barnbarn o låtit honom visa hans favoriter utan socker och vete. Fika är svensk kultur så klar vi kan fika. Men hur fikar o lever människor idag?

Det går ej att skylla på affären, grannarna, efter semestern, mycket att göra, orkar inte…. Exakt allt detta höll även jag på med i den andra identiteten jag lämnade 2013 då jag sa nu är jag klar att lämna och kliva in i Mia Ånemyr. Inga vikter endast ålder på bilder som visats och dem för att sprida att det går om man ger sig på det oavsett komplikationer eller ej.

I bloggen som är i kategorier har vi 1 som  heter Livet som överviktsoperarad där finns det som är för ER. Allt annat är för alla. SAmt att det är orange för att lättare särskilja för alla våra följare. Allt för att göra det tryggt för dig som följer företaget Mia Ånemyr!

Ät och njut – Är det värt att äta? Ja men kör på…. Tvekar man ta hjälp , det är ditt liv lev det

/Mia Ånemyr

Företaget Mia Ånemyr erbjuder olika utbildningar & produkter. Mer om det ”Klicka här”

Handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott verktyg i köket för vuxna

Digitala föreläsningar – workshops – utbildningar finns här