För vem lämpar sig ACT- Acceptance and Commitment Therapy

För vem lämpar sig ACT- Acceptance and Commitment Therapy

Citerar ACT helt enkelt skriven av Russ Harris, läkare, psykolog och en internationellt uppskattad föreläsare om ACT.

Syftet med ACT är att hjälpa människor att skapa rikt och meningsfullt liv – och att samtidigt acceptera den smärta som är en oundviklig del av att vara levande.

Under våren 2018 gick jag ACT utbildning på Humanova. 

  • Varför är det så svårt att vara lycklig?
  • Varför lider människor?
  • Och vad kan vi rimligen göra åt det?
  • ACT – Acceptans and Commitment Therap, som en del av den så kallade tredje vågens beteendeterapi, som ger svar på dessa frågor.
  • Svar som förundrar hur vi ser på vad det är att vara människa, våra livsval, vägval i livet och hur vi kan förhålla oss till och behandla psykiskt lidande.

För vem lämpar sig ACT?
ACT har utvärderats vetenskapligt och har visat sig ha god effekt vid många olika tillstånd som ångest, depression, tvångssyndrom, stress i arbetet, kronisk smärta, drogberoende men även för vikt problem. Sluta röka och vårda sin diabetes.

Har du genomgått överviktsbehandling med Gastric Bypass / Gastric Sleeve operation och upplever dig misslyckad kan ACT vara ett bra val av terapiform.

ACT verktyget används i viss del av verksamheten.

Jag Mia lever ACT sedan många år. En av nycklarna till att leva ett rikt och meningsfullt liv tillsammans med de dagliga hindren jag skaffade mig tack vare 2 helt onödiga överviktsbehandlingar, ätstörningar sitter ej i magen.
Att behandla bakomliggande orsaker är det allra viktigaste innan kniven sätts i kroppen!! Anledningen till att jag öppnade blogg 2009 & berättade hur det kan bli, samt att jag även berättar hur jag valde andra vägar fram i hälsofrämjande steg.
Att skapa nytt Mindset.
Träna tanken att göra andra val som sedan tränas in till goda rutiner, strukturer alla dagar i veckan. Så som jag visar i blid att jag gör det jag arbetar med!
När jag var färdig med mitt nya liv tog jag och varumärkesskyddade det i samband med namnbytet från Mia Olsson till  Lev DITT LIV Mia Ånemyr, mitt personliga varumärke. Om alla levde sitt liv skulle folkhälsan vara så gott som helt hälsofrämjande……..

Vad är ACT – Acceptance and Commitment Therapy? Vill du läsa mer om ACT finns det på Svenska psykologi institutets hemsida ”Klicka här”

Mia Ånemyr

Hur kan jag hjälpa dig?
Här kan man läsa mera om vilka inriktningar jag erbjuder ”Klicka här” 
 

Lev DITT LIV Mia Ånemyr

  • Mia är utbildad inom Acceptance and commitment, Transaktionsanalys, Dipl, kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör mot företag, Alkoholrådgivare Karolinska Institutet, Textilkunskap, Ekonomi/affärsutveckling, Networking & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård, Kirurgi, psykiatri & demens.
  • Mellan åren 2011-2018 som konsult inom privat obesitasvård  
  • Jag, Mia har specialistkunskaper inom Lifestylen Gastric Bypass/Gastric Sleeve behandlade & självledarskap, friskvård & näringslära för målgruppen Bariatric Lifestyle Friskvård unikt till denna grupp ”Klicka här” !

Företagets hemsida Mia Ånemyr Finns även på Linkedin ”Klicka här”

Jag finns för dig med, hälsofrämjande samtal genom telefonkonsultation eller zoom! Enstaka tider alt längre upplägg!

Om Transaktionsanalys och hur jag arbetar med det kan man läsa genom att klicka på bilden!