Fysisk aktivitet ger ökad energi

Det här med fysisk aktivitet mötet stort motstånd hos många. Men det är ju verkligen all rörelse som ger energi. Fysisk aktivitet ger ökad energi

Allt från att stiga upp ur sängen till att gå på gym, göra punktinsatser för vissa delar av kroppen & knoppen. Den viktigaste fysiska aktiviteten är verkligen den som bli gjord dagligen. För en varaktig hälsa och livsstil är det rätt nödvändigt att komma igång med daglig rörelse, minst 30 minuter.
Fysisk aktivitet, hitta den som motiverar dig att öka endorfinet dagligen. Endorfin bidrar till mer energi, mer kraft & mer glädje i livet oavsett vem. Och det bästa är att det är helt kostnadsfritt. Ut och röra på sig kostar endast tiden vi lägger påt. Läs gärna mer om fysisk aktivitet hos Folkhälsomydnigheten här

Jag vill motivera och inspirera dig att det verkligen går att leva ett fysiskt aktivit liv om du lever med tex Fibromyalgi eller annan smärta. Smärta är så mycket mer än värk. Smärta är även sorg av olika slag. Sorg över att du kanse inte känner igen dig själv längre, andra möter dig för den du var förr. Du ser pigg ut på utsidan men insidan gör ont. Det kan vara lite av att leva livet rakt tills nästa korsning.

Vi är alla olika, upplever allt olika jag vill bidra till ökad acceptans, kunskap, ge dig tron att det kommer bli som du känner, tänker och gör. Jag skriver ofta påtbara.

Jag lever själv med bla Fibormyalgi sedan 1997 då jag fick den diagnosen. Den kom som ett brev på posten 3 år efter min första överviktsoperation. Då hade jag ätit mig till anemi, B-12 brist och utvecklat bullimi. Innan jag genogick min första överviktsoperation var jag frisk förutom min sjukliga fetma. Tack vare att jag valde denna väg att göra överviktsoperationer jagade jag den smala lyckans väg. Men jag missade helt att ta reda på VARFÖR jag var sjukligt överviktig. Det hade jag självklart gjort idag om jag satt  i samma situation. Varför och behandlat dessa orsaker innan någar ingrepp i min kropp.
Efter 2 överviktsoperationer på 6 år valda jag att göra det jag borde gjort innan. Tagit mig och mitt liv på största alvar. Det tog mig över 8 år att komma ur offerdelen, vända smärtan till min framgång.

Men en daglig planering för livets alla delar lever jag ett aktivit liv. Många med smärta frågar mig men hur orkar du? Ja jag äter extremt noga, laddar med daglig fysisk aktivietet, sätter gränser, finns på mailen & telefonen, men det viktigaste är att jag planerar alla dagar. Lever 7 dagarstänket, mer om det i ACT.  Gör det jag behöver dagligen. Min reptilhjärna säger dagligen i dag hoppar vi promenaderna, men den rakaren har haft sådan makt över mitt matmissbruk i mitt tidigare liv så den maken har bytt plats sedan länge. Jag bestämmer, ju mer jag rör mig ju bättre mår jag. Jag sitter sällan, går,står och ligger.
Jag har klienter i telefonen i landet som har hälsovägledning under våra promenader. För vem har sagt att man ska sitta still när man vill växa som person.
Ta steget! med Mia Ånemyr – Hälsolverantör