Gästskribent Alex Del 12 – mina vänner gör mig stark

Det är viktig att ha stöd utanför familjen när man kämpar och vill komma tillbaka. Dessa 2 vänner betyder allt. 

Jag har pratat mycket om familjen. Men alla mina vänner då?
 En av de viktigtste komponenterna i mitt liv. De två jag ska tala om nu är mina bästa vänner som alltid finns där oavsett vad som sker. Martin. 
Vi lärde känna varandra i gymnasiet och är vänner än idag. Mer än 18 år med äventyr och tokigheter. 
Vi har bott ihop, pluggat, rest, spelat i band, spelat spel i oändliga timmar. Och pratat. Om allt.
Martin du är den viktigaste vännen. Varför då. Du kan läsa mig, du ser Alex som Alex. Du förstår mig bäst. 
Jag är så tacksam att du vill dela ditt liv med mig. Du säger ibland att jag pratar för mycket och jag tänker lite högt. Du svarar ofta, Det är så du är, det är Alex. När jag frågar om det verkligen är så. Och alltid med ett leende.
Musik och mat hinner vi prata om med. Politik och film finns i samtalen med. Men också om det tuffa i livet. Om Framtiden, föräldraskapet, hälsan, livets alla gåtor. 
Martin, Jag älskar dig och tack att du finns.
Tack att du tar dig tid att lyssna på alla mina knäppa idéer som jag har och finns där och stoppar mig när det spårar ut. 

Den andra vännen är Erik, Martins bror. Vi har också bott, varit inneboende tillsamman. Du är en vän som alltid svarar, du är ju hemma så det är ju perfekt att du finns där när man behöver prata och ingen annan kan. Du är den som kommer med de kloka svaren på de knäppa frågor jag har mest om data, teknik och politik. Du är en bra debattör och lyssnare. Du är nog den smartare vännen jag har. Faktiskt ganska pysslig ändå.
Lite små lat, som jag. Vi är nog ganska lika ändå. Fast dina mat kreativa idéer är väl inte så vassa. Lax o chips. Fast jag äter ju leverpastej och färskost med skinka. Så. Vi är nog lika knäppa, pratglada och glada gubbar.  Tack Erik att du får mig att skratta. Och tappa hår. Tack att du finns. 

Tacksam och glad att ha många vänner. Men Martin och Erik ni betyder mest för mig. 
Tack för allt stöd, hjälp och att lyssnar och finns där/ Alexander ”kocken” 

Alla en ryggsäck som är fylld av lärdom. Vem är jaget & vem är jaget när en livsstilsresa sätter fart mot sin framgångsväg. 

2009 startade jag en Blogg som öppnade så många dörrar till min framgångsväg. Det blev bla boken Mellanmål på väg  mitt visitkort!  Jag arbetar inom hälsofrämjande vägval.

Hälsoleverantör, Författare & Entreprenör
Mia Ånemyr med kollegor 
 Hemsidan 
 Kontakt

Sluta Banta – Börja Leva! podcas

Podcast – Böcker – Föreläsning – Utbildning