Gästskribent Alex Del 8 – våga fråga du är inte ensam

I dag får vi ta del av resan från den dagen Alex valde Livet, att leva sitt liv.
Del 1-7 
Vad var det som ledde mig till den dagen då jag inte ville leva längre? Den frågan har jag jagat många gånger. För mig är det flera faktorer. Inte bara en enskild sak som hände. Var mera som en känslosam domino effekt. En av dessa brickor  är resultatet av ett liv fullt med ånger, oro och med känslan att va misslyckad och ha en dålig självkänsla. 
Detta är brickor som jag jobbar på idag för att stärka upp mig själv igen. 
Så länge jag kan komma ihåg så har jag haft svårt med att sortera ut mina tankar att liksom släppa och gå vidare. Jag grubblar på allt. Det jag läser. Kollar på tv  nyheter. Det jag säger och sagt,  vad alla sagt till mig. Och så förstorar jag upp allt och tar på mig skulden. 
Idag har jag börjat använda de verktyg som hjälper mig det är tack bla vare min adhd utredningen och att prata om det. Bla att fråga vad man menar, ifrågasätta kritiken, få feedback och undvika läsa sånt som sårar. Bara fråga om det är mig de arg på eller inte. Enkla lösningar som kanske är enkelt för dig. För mig är det, vart ett helvete. Detta är allt jag fått igenom från skol åldern, tills nu. 
 Att jag nu efter flera år anställt en inre assistent som hjälper mig att sortera. Att bara kunna skilja på alex privat och Alex på arbetet det är ett stort steg för mig
Våga prata om det är det viktigaste. 
Hoppas detta hjälper dig. 
Tänk på att du inte är ensam. 

Alla en ryggsäck som är fylld av lärdom. Vem är jaget & vem är jaget när en livsstilsresa sätter fart mot sin framgångsväg. Till kommande artiklar kopplat till ett hälsosamt & hållbart liv, söker vi personer som vill dela med sig av egna erfarenheter. Så började jag själv 2009 när jag startade Blogg som öppnade så många dörrar till min framgångsväg. Sedan länge, bloggen blev boken Mellanmål på väg som ett visitkort på vad jag arbetar med inom hälsofrämjande vägval.

Hälsoleverantör, Författare & Entreprenör
Mia Ånemyr med kollegor 
 Hemsidan 
 Bloggen 
 Kontakt

Ta Steget! 
Unna dig ett hälsosamt & hållbart liv – Sluta Banta – Börja Leva!