Gästskribent Alex – Min resa mot ”vuxenjaget” Del 1

Hur börjar man skriva i en blogg?​

Jag får väl presentera mig först. Jag är Alexander kocken Fröling, 37år ung och bosatt på natursköna Värmdö utanför Stockholm.
Är gift med en underbar kvinna som ger mig det bästa i världen, kärlek, förståelse och mycket skratt.
Jag jobbar med det bästa som finns. Att få förtroendet att tillaga, servera och erbjuda det godaste maten jag kan ge våra nya framtida hjältar, jag har lyxen att vara kock på en förskola för 1-6 åringar.
  • Vill börja lite kort att berätta lite om mina intressen.Matlagningen är mitt stora huvudintresse, är ingen nörd i det ämnet men har en brinnande passion för det och jag letar alltid efter nya livsmedel och smaker. Det tackar jag min mamma för, tack mamma att du väckte mat intresset i mig.
  • Sen har jag min NHL hockey, inte svensk hockey den klarar jag mig utan. Kan tyvärr inte själv stå på ett par skridskor, kommer väl.
  • En stor glädje i mitt liv är också att vara med familjen, spela spel, kort, brädd eller pc spel. Lite töntig förtjust i att spela simulerings spel typ sim city spel och farming simulator.
Spela teater, och teaterapa bland vännerna sysslar jag också med. Har lyxen att ha 2 familjer. Älskar dem så.
Har alltid varit lite egen, lite udda och social och väldigt pratglad.
Nog pratat om detta.
Min viktresa började våren 2015 med en vikt på 145kg och med en planerad läkare besök. Hade varit trött och lite lätt snurrig ett tag. Tog lite prover, pulsen, ett EKG.  Efter någon dag ringde läkaren tillbaka mig. Han var orolig över några provsvar.​
När jag kom in till läkaren så bad han mig sitta, det va ju första tecknet att det va nått dåligt.​
Han berättade tydligt och sakta att han hade hittat nått på EKG som gjorde han orolig, så jag fick göra lite mera tester och ett nytt EKG. EKGt visade samma resultat, domen på det va att de trodde jag hade ett R på hjärtat som kunde tyda på att jag har haft en tyst hjärtinfarkt.​
Detta väckte mig.​
När vi sen började kolla på provsvaren så var de flesta värden väldigt höga. Det ända som var ok va pulsen.​
Värdarna på min lever, blodfetterna, sockret, kolesterolet samt brist på vitaminer och låga värden på järn och sviktande värden på andra prov som jag glömt vad de heter.​
Jag bad han att säga som det är, ärligt och rakt.​
Svaret blev=Alex, om du fortsätter i denna viktuppgång som resulterar till sämre värden så kommer risken finnas att du inte överlever din 40års dag. ​
Vågen visade då på 150kg.​
Nu vaknade jag på riktigt. ​
Vi satt och pratade om olika behandlingar, kanske kontakta en dietist, ha en PT och börja på gym, besöka en ätstörnings klinik, börja med V.V. ​
Läkaren frågade om jag ville göra en magoperation, jag svarade aldrig i livet. Jag vill inte fuska mig ner i vikt (sanningen var nog att jag visste att jag inte kunde äta så mycket då) svarade nej. Jag var så negativ mot överviktsopererade, såg ner på de.
Aldrig skulle jag lägga mig på bordet och göra en magoperation. 
Någont ting hände jag ändrade inställning…..
fortsättning kommer i Del 2, i mogon 

Till kommande artiklar kopplat till ett hälsosamt & hållbart liv, söker vi personer som vill dela med sig av egna erfarenheter.  Oavset vägval i livet har alla en ryggsäck att dela med sig av, vem är jaget & vem är jaget när en livsstilsresa sätter fart mot sin framgångsväg?  

Hälsoleverantör, Författare & Entreprenör
Mia Ånemyr med kollegor 
 Hemsidan 
 Bloggen 
 Kontakt

Ta Steget! 
Unna dig ett hälsosamt & hållbart liv – Sluta Banta – Börja Leva!