Gästskribent Alex – Min resa mot ”vuxenjaget” Del 2

​Aldrig skulle jag lägga mig på bordet och göra en magoperation. Idag, glad att jag gjorde det. Tack Ulla för din push.
– Efter någon dag bestämde jag mig för att vi skulle skicka in en remiss till en klinik som skulle hjälpa mig att äta, jag kommer inte ihåg vad klinken heter.
Kliniken låg i Huddinge, där målet var att lära sig äta rätt. Sakta, tugga sakta, osv på så sett få bukt mitt stressätande.​
Man ska mätta upp maten i vikt, ta tid i någon slags maskin som mäter hur snabbt du äter mellan tuggorna. Komiska var att rösten va Kjell Bergquist.​
Detta va inget för mig. Kom aldrig in i det, gav nog upp efter 4-5 veckor.​
Efter det så testade jag det jag testat förr.​
Jag gav upp dietistens plan, PTn blev ingen lektion med, vikt väktarna gick jag 2 veckor, Nutrilett, Soppdieten, lchf, 5-2, började på gym sluta, började på nytt gym sluta, vikt coach på olika sidor på nätet. Lagt rejäla summor på dieter, gymkort och skit mat. Inget av dessa bantnings sett funka, jag gav enkelt upp är väl det rätta svaret.​
Tillbaka till de yngre år som ledde mig hit.
Känslorna som jag har haft om mig själv har aldrig varit bra. Så länge jag minns så har jag varit glad utåt men ledsen i hjärtat, jag sökte tröst i maten. Har ända till vuxen ålder haft demoner som tvingat mig att äta.
 Jag åt allt och överallt. När som helst på dygnet. Smög ner i källaren och hittade alltid ett sett att äta mammas kakor, snodde mat i kylen oss vänner och släktningar mest choklad eller godis som också fanns i deras vardagsrum. Och slarvade med tandborstningen med, vilket fick komplikationer i äldre år. Mer om det sen.
Är uppvuxen i en stor familj och en stor släkt som alltid haft passion för kärlek, mat, kakor, fest och stora kalas. Det fanns frestelser överallt. Och mammas bullar är det ingen som gör bättre, nu äter jag bara en. Men den där lyckan att komma bort på kalas, se all mat. Som att vinna på lotto.
Motion vet jag var det är. Iallafall som yngre.
Spelade fotboll som ung, va nog ingen bra back, men hade jätteroligt.  Har alltid haft vänner att springa och leka med. Lekte med alla i skogar och ängar. Lyxen att va uppvuxen på en bondgård med släkten som tvingade mig att cykla till orten. Va alltid ute, det va nog en räddning.
Har nog haft ett sug på mat och sött under hela mitt liv.
 
Tack för att du läser Gästskribent inläggen, vill du göra skillnad skriv görna ett eller 2 ord i kommentarsfältet på FB