Gästskribent Alex – Min resa mot ”vuxenjaget” Del 3

Tänk om jag visste det då, det jag vet idag att jag hade en mat-ät störning, sockerberoende! Och AD/HD?!. Det kommer jag berätta mer om i Del 4
 
Min vikt har alltid pendlar upp o lite ner under hela skolåret.
Har kämpat i skolan i de flesta ämnen och fick tack och lov många bra lärare som gav mig stödet jag behövde med läxor och så.
Jag hade turen trots min övervikt och stora glasögon att inte bli utsatt för mobbning i skolan. Tyvärr blev en mobbare själv istället. Det varade i högstadiet.
– Det gör ont fortfarande i själen att jag va så elak.
Samma jakt på en fix i skolans café, letade efter ett sett att låna pengar, tjuva eller ta brors slantar så jag kunde köpa godis. Ibland var jag så snäll att jag bjöd med mig. Inte ofta när det gällde godis.
 Känslan att det inte fanns, tog slut gjorde mig skakig, sur, frustrerad. Hade alltid en plan att få ett gottis fix till. Efterspelet efter att misshandla min kropp med att äta massa skit gjorde så att min mage bråkade ofta, diarré, kramper som tusan, besökte toa ofta och länge.
Mina toavanor skedd ofta i smyg och svarade alltid med att jag bara satt och läste. Men i verkligheten så grät jag för jag hade så ont och hade skam. Klarade inte sluta med detta beteende, önska att familjen såg och visste men jag dolde det så bra.
Skammen att jag varit så dum mot mig själv gör mig än idag ledsen. Den enorma skuld, tunga bittra skuldkänslor och djävulska tankar om det perfekta slutet. Äta ihjäl mig eller bara somna in fanns i bakhuvudet i högstadiet och än idag ibland.
Har aldrig pratat om detta, kan nog komma son en chock för många.
– Många tänker nog, men du är ju så glad, du ser ju inte ledsen eller psykiskt sjuk ut? Min mask har varit mitt fängelse och bästa vän.
Under slutet av min tid i skolan så fortsatte mitt självförtroende minska, rädslan över att va själv. Att va tjock och inte klara av idrottslektionerna, inte få en tjej för jag va tjock. Men jag va ju så snäll ändå, mot alla andra i släkten o familjen- men när det gällde att va snäll mot mig så misslyckades jag. Min sorg löste jag med mat. Och cirkeln va igång igen.
Jag åt, skämdes, åt igen, blev ledsam, jag åt lite mer, blev arg, åt ännu mer fick magkramp, åt lite till, blev sur och ledsen. Sen blev det kväll.
– Magen har inte klarat denna misshandel och jag har fortfarande problem med magen än i dag med kramper, gaser, långa toalett stunder……
 
Tack för att du läser Gästskribent inläggen, vill du göra skillnad skriv görna ett eller 2 ord i kommentarsfältet på FB