Gästskribent Alex – Relationer, Del 5

Min pappa. Vi har inte samma starka närhet som jag och mamma har.
På äldre dar har vi kommit närmare varandra och kan prata om allt.
Tänk på allt du gjort.

 • All den körning till allt och alla, alla resor till främmande mål.
 • Klassresor och fotbollsturneringar. * Du försökte lära mig att laga min cykel.
 • Kärleken till musiken, rocken och pionot du spelar, allt ditt stöd i min musik resa i punk rocken som Sveriges sämsta trummis.
 • Allt roligt på ribby garaget. På tx i garaget, pingisen och kollegorna där.
 • Alla minnen från barndomen med leker och bad. 
 • Alla ritningar, bilder på maskiner och gubbar.
 • Att du lärt mig att det är viktigast att delta, inte vinna.
 • Din närhet, omtanke, sympati och att du gör världens godaste korvgryta. Mums.
  Tack. Min superpappa.
  /Alex

Min familjen bestod i unga år av en storebror, en lillasyster och en stora syster som va tillräcklig vuxen att ha eget boende. 
Som jag dessutom fyller år på samma dag. Va fick du när du fyllde 12 år? En snorig lillebror!  Coolt det. Men trots det så glömmer jag bort hennes födelsedag. Så typiskt mig.
Hur är det möjligt. Sen svara på mammas svar att jag inte hade köpt en pressent. Nu skrattar vi åt det. Ärligt så fick jag en riktig skämskudde över mig, gav den till mig själv. Detta hände ändå i vuxen ålder. 

Vi syskon är så olika. Alla med sin egna inre styrka och charm.
Vi är nog ganska lika ändå fast jag har nog lättast att va öppen med känslorna. Utseendet, är vi inte lika. Bror min, han har blivit bättre med att öppna sig. Lite som en sluten mussla. Mer om han senare.

– Först vill jag lyfta upp min lilla syster Anna, den syster som tog min titel att vara yngst i familjen. Typiskt.
Anna är lika knasig som mig. Egna idéer, stark vilja och pratar som tusan.
Mundiarré och lego. En trevlig kombo vi delar. Mamma har nog tappet lite hörsel. Är det därför pappa hör så dåligt?
Nog om det. 
Jag har sett dig växa upp till att bli en riktig mogen och stark kvinna. Du har gett mig insikten att det går och att inte ge upp. Allt som du har bevisat att man måste våga och ta striden för att lyckas detta trots inre hinder. 
Det är riktigt bra gjort. Så stolt över dig.
Tack Anna. Att du är med på min resa.

Men hur kommer det sig att jag nu i 37 års ålder fått dessa ”problem” och blev överviktig trots att jag är uppväxt i en så stark, närvarande, trygg, säker och kärleksfull familj?
Den gåten få vara olöst tillsvidare.

Tack för att du läser Gästskribent inläggen, vill du göra skillnad skriv görna ett eller 2 ord i kommentarsfältet på FB

Oavset vägval i livet har alla en ryggsäck att dela med sig av, vem är jaget & vem är jaget när en livsstilsresa sätter fart mot sin framgångsväg. Till kommande artiklar kopplat till ett hälsosamt & hållbart liv, söker vi personer som vill dela med sig av egna erfarenheter. 

Hälsoleverantör, Författare & Entreprenör
Mia Ånemyr med kollegor 
 Hemsidan 
 Bloggen 
 Kontakt

Ta Steget! 
Unna dig ett hälsosamt & hållbart liv – Sluta Banta – Börja Leva!