Glutenfri Chokladcheesecake med hallon, mango & jordgubbar

Glutenfri Chokladcheesecake med hallon, mango & jordgubbar

150 gram osötad chokladkaka (spar lite till dekoreringen)
dl Vispgrädde
0,75 dl Kakaopulver, vill man göra den matigare så gör som jag gör, ta även 1 skopa Ultra protein choklad och tillsätt. 
tsk Vaniljpulver
st Ägg
st Ägg gulor
1 ½ dl Kokosmjöl
100 gram Smör
msk Honung (valfritt), jag tillsätter en naturlig del i skafferiet här

Gör så här!

Chokladcheesecake med hallon, mango & jordgubbar
Görs smidigast i en form med löstagbar kant.

Botten:
Smält smöret i en kastrull med tjock botten, blanda i mjölet, kakaopulver, honungen och äggen, vispa väl till en smet. Häll i en form och häll över lite hallon & mango, grädda botten i ca 150-175 grader i 20 min. Låt botten kallna och gör fyllningen.

Fyllning:
Vispa grädden hårt, smält chokladen i vattenbad. Tillsätt äggulorna i den smälta chokladen, rör om och häll sedan allt i grädden. Blanda väl och häll över botten. Ställ in i frysen och låt stelna ca 4 timmar eller mer innan serveringen.

Dekorera med:
Hallon
Jorgubbar
Mango
Riven choklad

Smaklig stund i påskanda, hur man rustar skafferiet beror ju som sagt på många saker. Allt handlar om val och här vill jag inspirera till hållbart liv utan tillsatser, vitt socker & gluten.

En kosts om passar alla i synnerhet vi som lever med Hypoglykemi man brukar säga om alla åt som ”diabetiker” skulle vi ej ha så stor  ohälsa.

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”