Glutenfri köttfärspaj

Glutenfri köttfärspaj

  • 75 gram Smör
  • ½ dl Kesella
  • ca 2 dl Mandelmjöl eller sojamjöl
  • 300 gram Köttfärs kryddad med BBQ krydda
  • st Ägg
  • dl Mjölk
  • Spetspaprika röd
  • dl Riven ost, 17%-ig
  • msk Gräslök

Värm ugnen till 225 grader

Gör pajdegen:
Blanda smör, kesella och mjöl till pajdeg. Tryck ut i pajform och förgrädda i ca 10 min.

Fyllning:
Bryn köttfärsen och krydda med BBQ krydda. När pajskalet är förgräddat häller du i köttfärsen. Blanda ägg,mjölk och gräslök och häll allt i pajskalet. Skiva paprikan och strö på osten och lägg sist på paprikan. Sänk värmen på ugnen till ca 175 grader och grädda i ca 30 min.

Recept för alla!
Som önskar hållbar hälsa. Du har bestämt dig, då kan du lika gärna göra det billigare och på mindre tid. Bra för ekonomin, miljön och familjehälsan.

Hur många portioner är recepten för?
En måltid, 100 – 150 gram protein / portion (Kött, fisk  & fågel)  5-6 hg = 4-5 portioner.

Går man ner i vikt av er kost?
– Ja om det finns övervikt att ta av, och inte några medicinska hinder.

En tusenmila marsch börjar med ett först steg! Ta det idag

– Mia Ånemyr
Specialist inom Livsstilshälsa, Författare & entreprenör

Mail: info@miaanemyr.se 
Telefon: 0706-204 206

Blogg i kategorier ”här”