Glutenfri köttfärspaj
- 75 gram Smör
- ½ dl Kesella
- ca 2 dl Mandelmjöl eller sojamjöl
- 300 gram Köttfärs kryddad med BBQ krydda
- 3 st Ägg
- 2 dl Mjölk
- Spetspaprika röd
- 2 dl Riven ost, 17%-ig
- 2 msk Gräslök
Värm ugnen till 225 grader
Gör pajdegen:
Blanda smör, kesella och mjöl till pajdeg. Tryck ut i pajform och förgrädda i ca 10 min.
Fyllning:
Bryn köttfärsen och krydda med BBQ krydda. När pajskalet är förgräddat häller du i köttfärsen. Blanda ägg,mjölk och gräslök och häll allt i pajskalet. Skiva paprikan och strö på osten och lägg sist på paprikan. Sänk värmen på ugnen till ca 175 grader och grädda i ca 30 min.