Glutenfri – Medelhavspaj

Glutenfri – Medelhavspaj

Ingredienser till pajdegen:
50 gram smör
1 dl kesella
1½ dl sojamjöl eller valfri mjölsort
½ dl havregryn

Till fyllningen:
4 dl bladspenat
1 rödlök
1 paket fetaost

Till äggstanningen:
3 ägg
1 dl kesella
1 dl riven ost /ostkanter/

Gör så här!
Värm ugnen till 225 grader
Pajdeg:
Blanda smör,kesella, mjöl & havregryn till en deg. Tryck ut i pajformen. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 225 grader.

Häll i spenat, smula fetaosten och skiva röd lök. Gör stanningen häll över. Krydda efter tycke och smak.

Grädda i 175 grader ca 30 minuter! /mitt i ugnen/

Går att frysa in i portionsförpackningar.

Smaklig måltid! 

Mat är så mycket mer än mätta magar

Mia Ånemyr
Entreprenör inom livsstilshälsa
info@miaanemyr.se

Extrainsatt friskvårdstjänst ang Covid-19

Veckoplandering genom Telefonkonsultation