Glutenfri och naturligt sötad mandeltårta

Glutenfri och naturligt sötad mandeltårta

I boken Adrians Kalasbok naturligt gott är det en variant av denna tårta. Vi döpte den till Jordgubbstårta!
I Adrians kalasbok naturligt gott finns inga nötter eller mandlar! Den är helt fri får allergener! Orginalrecept från min mormor publiceras inom kort!  

  • 170 gram Rumstempererat smör (välj mjölkfritt om så önskas)
  • 1 ½ dl Sukrin (valfritt)
  • st Ägg
  • 2 ½ dl Mandelmjöl
  • tsk Bakpulver
  • msk Mjölk
  • dl Hallon
  • ½ dl Flagad sötmandel
  • dl Grädde eller kokosgrädde till fyllningen
  • msk Vaniljpulver

Botten:
170 g rumstempererat smör
½ dl Honung eller sukrin
3 äggulor
2 ½ dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
6 msk mjölk
1 tsk vaniljpulver, svart liten burk rött lock

Blanda alla ingredienser i en bunke. Bred ut ett jämt lager på ett bakplåtspapper.

Marängen:
3 äggvitor
0,5 dl sukrin,
½ dl flagad sötmandel

Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt sukrin och rör om. Bred marängen ovanpå botten och tillsätt sist   den flagade sötmandeln. Grädda i ugnen på ca 180 grader i 20-25 minuter.

Fyllning:
5 dl vispgrädde eller kokosgrädde
5 dl hallon eller valfria bär

Vispa grädden och blanda i bären. Dela tårtbotten i 2 delar. Häll fyllningen på den ena halvan och bred ut allt. Lägg på den andra delen och dekorera om så önskas med mera bär. Färdig att servera. Denna tårta blir godare om den får stå klar över natten innan servering.

Jordgubbståra ur Adrians Kalasbok naturligt gottSol Mia/
Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
Ring! 0706-204 206
Maila! info@miaanemyr.se

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

 

 

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Levapodcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo