Glutenfri sommartårta

Glutenfri sommartårta!

Gör flera och frys in, skär i bitar och ganera med det du tycker om.

  • st Ägg
  • ½ dl Sukrin (för den som önskar)
  • 2.25 dl Sojamjöl eller mandelmjöl
  • tsk Bakpulver
  • liter Färska jordgubbar
  • dl Cocosflingor eller hackade nötter
  • msk Vatten
  • dl Vispgrädde eller kesella
  • Flaggor att dekorera med
  • tsk Vaniljpulver ekologiskt

10-12 bitar. Tillagningstid ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader

Börja med att vispa ägg och ”socker” poröst.
Häll i vattnet samt mjölet och bakpulver. Vispa snabbt ihop till en smet.
Häll ut på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i ca 5 min
Ta gärna en kökshandduk och häll på cocos eller hackade nötter som du sedan tippar rulltårtsbotten på.
Kör ca hälften av jordgubbarna i mixer. Bred sedan ut det på tårtbotten. Rulla ihop, vispa grädden tillsätt om du önskar vaniljpulver i grädden, dekorera bitarna.
Färdiga att servera. Går att frysa in. Samt att du kan ta kesella istället för vispgrädde om så önskas.

Smaklig stund!
Sluta Banta – Börja Leva

Sol & glad midsommarvecka
Mia
Entreprenör inom Livsstilshälsa