Gratinerad kyckling och blomkål

Gratinerad kyckling och blomkål
Att  plocka in årstidskost i familjens middagar är att rekommendera. Här är det både blomkål och apelsin i samksättningen!
Ingredienser:

hg Kyckling
msk Rapsolja
600 gram Blomkålbuketter (frysdisken)
st Stjälk lök
Apelsin
Salt & peppar
150 gram Fetaost
Serveringstips:
dl Matvete

Gör så här!

Dela kycklingfileérna i 2 bitar.  Skölj och ansa blomkål och lök.
Dela i mindre bitar, lägg allt i en stor ugnsform
Ringla över lite oljan och krydda
Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, ta ut formen och smula över fetaosten fortsätt att grädda i ca 10 minuter till. Kolla att kycklingen är färdigstekt.
Servera en kall sås med tex hackad gräslök, pressad vitlök och turkisk yoghurt  till rätten

Serveras med kokt matvete som kokas enligt anvisningen på förpackningen.
(Koka hela paketet, frys in, spar tid & pengar)
~~~~~~~~~~~~~~

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”  

Kontakt