Grekisk köttfärslåda

Grekisk köttfärslåda. En enkel hälsofrämjande rätt att tillaga både till matlådor och kvällens middag! Servera med en härlig tomat och löksallad och pressad potatis eller zucchnipasta. 

Ingredienser!
5 hg nötfärs 10 % fetthalt
2 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
salt & peppar
1 tsk oregano
150 gram fetaost
0,5 dl vatten
4 tomater
1 msk olivolja
Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen eller svarva zucchini. 
Blanda färsen med vatten, kryddor och smulad fetaost. 
Ta en ugnsform och platta ut föräsen ca 2 – 3 cm tjock. 
Här garnerade vi med citron och rosmarin innan tillagningen. 
Grädda i mitten ugnen ca 25 minuter
Hacka ihop tomaterna med 1 rödlök och olivolja krydda med salt och peppar en nypa oregano. 

Om Veckomatlagning… planerar handling genom ekonomismarta val i butiken, att alltid laga flera rätter på samma gång, grunden att kyl, frys och skafferi är redo tillsammans med den inneboende kocken som finns i varje individ. –

I matsvinnsskolan finns mer om ”tänket” se blogg Ekonomi – Matsvinns inspiration

– Vi lär dig tänka på nytt sätt i utbildningen, platsoberoende friskvård.

I bloggens del matsvinns inspiration finns matsvinns skolan

Vi rekommenderar LCHQ 

Handboken Mellanmål på väg grundtänket + näringslära i olika kapitel, det beror på vem du är vad du bör äta. –

Bloggen i kategori:  Som en innehållsförteckning i en bok. Bloggen på företaget miaanemyr.se ger vi inspiration till att gå från tanke – till handling och Acceptans.

Ät & Njut!

/Mia Ånemyr

Vi erbjuder olika utbildningar & produkter inom Livsstilshälsa. Välkommen att ”Klicka här”