Grekisk köttfärslåda

Grekisk köttfärslåda. En enkel hälsofrämjande rätt att tillaga både till matlådor och kvällens middag! Servera med en härlig tomat och löksallad och pressad potatis eller zucchnipasta. 

Ingredienser!
5 hg nötfärs 10 % fetthalt
2 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
salt & peppar
1 tsk oregano
150 gram fetaost
0,5 dl vatten
4 tomater
1 msk olivolja
Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen eller svarva zucchini. 
Blanda färsen med vatten, kryddor och smulad fetaost. 
Ta en ugnsform och platta ut föräsen ca 2 – 3 cm tjock. 
Här garnerade vi med citron och rosmarin innan tillagningen. 
Grädda i mitten ugnen ca 25 minuter
Hacka ihop tomaterna med 1 rödlök och olivolja krydda med salt och peppar en nypa oregano. 

Veckoplanering med mat & recept läs gärna mera här -> HÄR
Överviktsbehandlade mer stöd HÄR”

Lev Ditt Liv Mia Ånemyr, Företaget Sileo
Maila;  info@miaanemyr.se
Ring! 0706 – 204 206

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Leva, podcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat så minskar du matsvinnet och sparar på miljön.