Gryta med must och vilda kryddor!

Gryta med must och vilda kryddor!

  • 1 kg nött eller älg kött
  • 3 hg starka korvar med (hög kötthalt)
  • 5 dl vatten
  • 3 vitlökar
  • 10 krossade enbär
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 pressande färska apelsiner
  • 6 hg rotsaker
  • 2 valfria lökar
  • 5 hg kantareller
  • lingon färska
  • salt
  • sv peppar
  • rapsolja till o bryna köttet som är i små bitar

Gör så här!

Putsa och skär köttet i små bitar, bryn det i en gryta, hacka löken o vitlöken håll över. Låt det bryna och kryddorna som enbär och timjan. Låt sjuda ca 1 timme.

Pressa apelsinerna o häll över grytan. Ha i rotsakerna blanda morötter, rotselleri, kålrot hur det smakar bäst för dig. Skala dessa och skär i bitar ca 3 cm stora. Fortsätt att sjuda ca 45 min. För bästa smak gör detta dagen innan eller på morgonen så smaken får sätta sig. Stek sedan kantarellerna i lite smör i en annan panna. Innan servering blanda i färska lingon i kantarellerna rör runt och häll över grytan. Servera med en härlig sallad, en god tzatsiki som vanligt med gurka och vitlök eller gör en blandning med rivna färska rödbetor och en klick dijonsenap i. Det går att byta ut köttet till kyckling om du hellre vill det. 

Mia Ånemyr arbetar sedan 2003 med Livsstilsfrågor som Hälsoleverantör, Dipl, Kostrådgivare författare mm. 
Mia har egen erfarenhet att leva som sjukligt överviktig sockermissbrukare. Mer om Mia Ånemyr  

Mat är så mycket mer än mätta magar Sluta Banta – Börja Leva ditt liv du med!
Sileo – Mia Ånemyr
Entreprenör
info@miaanemyr.se

 Du är viktig!