Gul bondomelett med sparris & vårlök

Gul bondomelett med sparris & vårlök!

Så var jag klar med 24 portioner. Mat klart för kommande dagar. Superskönt.

  • st Ägg
  • 150 gram Sparris
  • 50 gram Vårlök
  • Salt & peppar
  • 1 ½ msk Gurkmeja
  • msk Olivolja till formen

Gul bondomelett med sparris & vårlök!

  1. Smöra en ugnsform.
  2. Vispa ihop äggen, ett smart tips är att du vispar vitan för sig själv till hårt skum och tillsätter gulorna sedan och rör om
  3. Smaksätt tex med gurkmeja det blir gult och fint.
  4. Stek sparris och vårlök i stekpannan.
  5. Häll smeten i formen, lägg sist på sparrisen och vårlöken.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader ca 25 – 30 minuter.

Smaklig måltid! 

Mat är så mycket mer än mätta magar

Mia Ånemyr
Entreprenör inom livsstilshälsa
info@miaanemyr.se