Hälsofrämjande köttbullar

Hälsofrämjande köttbullar

Matlagning i ugnen hälsofrämjande på olika sätt. Dels blir det mer tid till annat och maten som lagas i ugnen är mer hälsosam än stekt i pannan.

Ett bra sätt att laga och fylla på i fysen. Ca 1 kg färs får man plats med på en plåt, små goda köttisar. Vi åt massor i helgen och till serverades massor av grönsaker i woken

  • 5-6 hg Kalvfärs eller nötfärs
  • st Riven gul lök
  • 1 ½ dl Mjölk
  • Salt & kryddpeppar
  • 1-2 msk Honung, valfritt
  • st Ägg
  • ½ dl Byt ut ströbrödet mot rivet äpple
  • Serveringstips! Bönpasta
  • Råkostsallad, riven vitkål & morötter

Köttbullar i ugnen!

  1. Blanda alla ingredienser
  2. Rulla till fina köttbullar
  3. Lägg dem på bakplåtspapper på långpanna
  4. Stek i  ca 225-250 grader ca 8 -10 minuter, tills de är gyllenbruna
  5. Gör dubbelsats och frys in egen ”snabbmat” när den är som bäst
  6. Servera bönpasta, som kokas enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera råkostsallad eller syrad kål.

Smaklig måltid! 

Mat är så mycket mer än mätta magar

Mia Ånemyr
Entreprenör inom livsstilshälsa
info@miaanemyr.se