Hälsofrämjande köttbullar

Hälsofrämjande köttbullar

Matlagning i ugnen hälsofrämjande på olika sätt. Dels blir det mer tid till annat och maten som lagas i ugnen är mer hälsosam än stekt i pannan.

Ett bra sätt att laga och fylla på i fysen, JUL köttbullarna kan sova gott i frysen, man kan göra dem i oktober så ingen stress, det blir JUL andas!!

Ca 1 kg färs får plats på en plåt, små goda köttisar. 

  • 5-6 hg Kalvfärs eller nötfärs
  • st Riven gul lök
  • 1 ½ dl Mjölk
  • Salt & kryddpeppar
  • 1-2 msk Honung, valfritt
  • st Ägg
  • ½ dl Byt ut ströbrödet mot rivet äpple
  • Jättegott med Råkostsallad 

Köttbullar i ugnen!

  1. Blanda alla ingredienser
  2. Rulla till fina köttbullar
  3. Lägg dem på bakplåtspapper på långpanna
  4. Stek i  ca 225-250 grader ca 8 -10 minuter, tills de är gyllenbruna
  5. Gör dubbelsats och frys in egen ”snabbmat” när den är som bäst
  6. Servera råkostsallad eller syrad kål till.
Lev Ditt Liv – Mia Ånemyr  Specialist inom Livsstilsplanering hållbar hälsa, Författare & entreprenör

Väl mött!

Företaget Sileo

Maila: info@miaanemyr.se 
Ring!  0706-204 206

Ansluten friskvårdsleverantör ”HÄR” 
Recpeten? Inspiration till hållbar hälsofrämjande livsstil!

Mindre stress mer hälsa Planering A-O ur handboken Mellanmål på väg!