Hälsofrämjande köttbullar
Matlagning i ugnen hälsofrämjande på olika sätt. Dels blir det mer tid till annat och maten som lagas i ugnen är mer hälsosam än stekt i pannan.
Ett bra sätt att laga och fylla på i fysen, JUL köttbullarna kan sova gott i frysen, man kan göra dem innan och frysa in, så ingen stress, det blir JUL andas!! Dessutom smart att handla när det är lägre pris!
Ca 1 kg färs får plats på en plåt, små goda köttisar.
- 5-6 hg Kalvfärs eller nötfärs
- 1 st Riven gul lök
- 1 ½ dl Mjölk
- Salt & kryddpeppar
- 1-2 msk Honung, valfritt
- 2 st Ägg
- ½ dl Byt ut ströbrödet mot rivet äpple
- Jättegott med Råkostsallad
Köttbullar i ugnen!
- Blanda alla ingredienser
- Rulla till fina köttbullar
- Lägg dem på bakplåtspapper på långpanna
- Stek i ca 225-250 grader ca 8 -10 minuter, tills de är gyllenbruna
- Gör dubbelsats och frys in egen ”snabbmat” när den är som bäst
- Servera råkostsallad eller syrad kål till.