Hälsofrämjande Morotsmuffins

Hälsofrämjande Morotsmuffins

Visst kan man fika, Mellisfika.
Att ha hemma i skåpen de näringskällor som familjen har som bas för att skapa måltidsplanering för varje individ är extra viktigt vid ökande kostnader.

I handboken Mellanmål på väg får man handledning att rusta köket. Listor för vad som är bra att ha hemma samt hur man förpackar och hur man tar reda på kvarvarande mat. lagar om lagar nytt.

I Adrians Kalasbok naturligt gott, vill vi jag Mia och barnbarnet Adrian visa att kalas är så mycket mer än att äta. Att vi vuxna visar att det är fullt möjligt att fika utan socker, gluten & nötter!

Det beror hur man rustar köket sedan hur vuxna gör! På morotskakans dag kan man göra allt från muffins till rutor i långpannan. Det beror kort och gott på hur man planerar. 

Finns morötter hemma ja men då är det Kalas enkelt att vispa ihop Morotskaka till Mellan målsfikat. Mellanrummet är rummet där man hämtar tillbaka för att gå vidare till nästa aktivitet i dagen. Vad det är beror ju till stor del vad du har för lifestyle……

Tänk smart för både kropp, själ & plånbok!

Recept ur Adrian Kalasbok Naturligt gott! Till varje recept förslag i boken finns även Dryckestips! Naturligt gott

Ingredienser!
st Ägg
2,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100 gram smör
2 dl finrivna morötter
1,5 tsk mald kardemumma
1,5 tsk mald kanel
2 dl filmjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
8-10 Muffinsformar här använder vi numera återanvändbara bakformar i glada färger

Glasyr/Topping som på bilden, vispad  Philadelphia ost med kvarg, eller grädde för den som klarar mer fett! Spritsa över morotskakan, ställ svalt. 

Gör så här!
Sätt ugnen på ca 200 grader.
Vispa samman alla ingredienser i en bunke. Smält smör och blanda i.
Fördela i formar.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tiden kan variera beroende på ugn.

Går utmärkt att frysa in. Läs mer om Adrians Kalasbok 

Ett hälsosamt liv med fokus på ekonomismarta lösningar. I boken vill jag visa att det går att fresta även kommande generationer med hälsofrämjande måltider. Bort med tillsatser och onödigt socker. Ta steget och skapa från grunden från naturliga källor / råvaror. Det är ej svårt så vida skåpen har det som behövs för kommande veckor hemma.

Ät och njut!

Vi vill inspirera till det naturligt goda i LIVET – Ditt liv din framgångsväg!
/Mia Ånemyr

Hur kan jag hjälpa dig ”Klicka här”