Håravfall några månader efter kraftig viktminskning! 

Håravfall några månader efter kraftig viktminskning! 
Det är inte Gastric bypass behandlingen eller Gastric Slevee bahandlingen som gör att håret tunnar ur efter några mångader. Det är för kroppen är inställd på svält den första tiden.

Om du väljer att genomgå en viktminskning med mig tex på 800 kcal så kan även det leda till att kroppen svarar med minskat hår de första månaderna då vikten minskar kraftigt.

Många besväras av håravfall några månader efter  kraftig viktminskning genom lågt intag av kcal, Gastric Bypas / Gastric Slevee / Gastric ballong…. Ca 3-6 månader efter behandlingen/ingreppet brukar detta märkas.

—- Håravfallet beror alltså inte på vitaminbrist som många tror. Det beror på kroppens förmåga att prioritera.

Kan du göra något åt detta själv?
Ja
Se till att kosten är väl sammansatt med bra proteiner, långsamma kolhydreter och de bästa fettkällorna för dig. Vad som är bra för dig beror ju på orsaken till fetman det är direkt kopplat till den kost som anpassas för varje individ för ett hållbart liv.
Tanka kroppen innan du sätter fart
Städa kylen frysen och skafferiet du har inget att förlora. Bestäm dig för vad som är bra mat för dig. 
Obs – till er som genomgått överviktsbehandling med Kirurgi!
Operationen gör inget över tid om du  själv inte sätter fart med den kost & livsstilsförändring du behöver göra för att det ska bli hållbart.
De 3 – 5 första åren omstartsåren. Olika lång för alla. I VARFÖR finns svaren. Vill du ha hjälp så hör av dig på info@miaanemyr.se lyssna på de riktade podinläggen och missa inte bloggens del Leva som Överviktsopererad fylld med Livskompetens!

Vi rekommenderar ISOkost med fokus på LCHQ
Mer om hur detta HÄR

Sileo – Mia Ånemyr
info@miaanemyr.se

Förenkla ditt liv få tid att leva – Sluta Banta – Börja Leva