Håravfall några månader efter kraftig viktminskning! 

Håravfall några månader efter kraftig viktminskning! 
Det är inte Gastric bypass behandlingen eller Gastric Slevee bahandlingen som gör att håret tunnar ur efter några mångader. Det är för kroppen är inställd på svält den första tiden.

Om du väljer att genomgå en viktminskning med mig tex på 800 kcal så kan även det leda till att kroppen svarar med minskat hår de första månaderna då vikten minskar kraftigt.

Många besväras av håravfall några månader efter  kraftig viktminskning genom lågt intag av kcal, Gastric Bypas / Gastric Slevee / Gastric ballong. Ca 3-6 månader efter behandlingen/ingreppet brukar detta märkas.

—- Håravfallet beror alltså inte på vitaminbrist som många tror. Det beror på kroppens förmåga att prioritera.

Kan du göra något åt detta själv?
Ja
Se till att kosten är väl sammansatt med bra proteiner, långsamma kolhydreter och de bästa fettkällorna för dig. Vad som är bra för dig beror ju på orsaken till fetman det är direkt kopplat till den kost som anpassas för varje individ för ett hållbart liv.
Tanka kroppen innan du sätter fart
Städa kylen frysen och skafferiet du har inget att förlora. Bestäm dig för vad som är bra mat för dig. 
Obs – till er som genomgått överviktsbehandling med Kirurgi!
Operationen gör inget över tid om du  själv inte sätter fart med den kost & livsstilsförändring du behöver göra för att det ska bli hållbart.
Håravfall vid kraftig viktminskning!
Ett tillstånd men ej behöver oroa sig för, Se till att ditt näringsintag är balanserat, se till att äta vitaminer för din kropp det är viktigt! För egen del började jag dricka Aloe Vera efter behandlingarna, det bästa jag har gjort.
Man ska se hela människan att man valt att genomgå operation är en sak men vad behöver din kropp för att orka leva det liv du drömmer om?
De 3 – 5 första åren omstartsåren. Olika lång för alla. I VARFÖR finns svaren. Vill du ha hjälp så hör av dig
Förenkla ditt liv få tid att leva Börja Leva
  • Börja Leva! Lyssna på omstartsdelen här 
  • Fristående avsnitt här !
  • Är du överviktsbehandlad med kirirgi, närstående, arbetsgivare mm? Bästa början är avsnitt 42-44 som du hittar här- HÄR

Har du någon fråga, synpunkt eller idé?
Maila på info@miaanemyr.se

Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.