Julskinka

Julskinka kan se ut på många sätt! Den som fortfarande är mest traditionell är grisrumpan. Här görs skinka på kalkon & gris. 
För egen del äts det kalkon.

Love alla dessa val & denna tid på året är jag som lugnast och kan verkligen se hetsen som pågår där människor äter utan att ens reflektera. Det var exakt så för mig i mitt tidigare liv också. Min oro är att det har gått så många år,  jag hade nog en bild att utvecklingen skulle vara annorlunda mer medvetna konsumenter. Så klart att det ej kan vara så… som en god vän sa i veckan. Finns inte kunskapen är det inte enkelt att göra valen! Ja så är det! Nu ska vi inte prata mer om det. Ät & NJUT! Men innan du äter – ta kontakt med dig själv och den inneboende rösten….. Prata på och vänta tills svaren kommer….

  • 2-3 kg Ekologisk närodlad gris
  • msk Senapsfrön
  • 0,5 dl Sesamfrön
  • st Ägg
  • 1-2 st Apelsin
  • 500 gram Färsk grönkål
  • 2-3 st Röda juläpplen
  • 0,5 msk Osötad senap
  1. Ansa skinkan väl
  2. Vispa ägg med kryddorna & pensla på skinkan
  3. Strö över frön
  4. Baka i övre delen av ugnen ca 15 minuter på 225 – 250 grader
  5. Dekorera ett fat med grönkål, skär upp lite skinka, ställ på bordet med
  6. Saffrans frönkäcke och en kopp kaffe
  7. Välkomna JULen och des frid
  8. Med önskan om en fin helg

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Hur kan jag hjälpa dig?
”Klicka här”