Kasslergratäng med blomkålsris

Kasslergratäng med blomkålsris

I denna har jag använt följande ingredienser:

  • 5-6 hg Kassler
  • 8 hg Blomkål eller frysta buketter
  • ½ – 1 dl Riven ost (ostkanter)
  • 1-2 dl Valfri mjölkprodukt (Turkisk yoghurt)
  • 2-3 st Tomater
  • 1-2 tsk Olivolja
  • msk Gräslök
  • Salt & peppar
Gör så här!
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kasslern i små bitar och lägg i en ugnsform. Häll över vätskan.
  3. Ansa blomkålen och dela den i små bitar. Lägg i en matberedare och kör med knivarna. Kör tills det blir ”ris” vilket går snabbt. Krydda riset och ha i den rivna osten.
  4. Häll allt över kasslern.
  5. Skiva tomater och lägg överst.
  6. Strö på gräslöken och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  7. En smaksymfoni på bra mat. En stor favorit runt matbordet när barnen får bestämma.

Smaklig spis!

Mat är så mycket mer än mätta magar

Sluta Banta – Börja Lev ditt liv!
Sileo –
Mia Ånemyr
Entreprenör inom livsstilshälsa
info@miaanemyr.se

Mia har egen erfarenhet att leva som sjukligt överviktig sockermissbrukare.
Mer om yrkeserfarenheter, referenser & Livskompetenser Mia Ånemyr har samlat på sig finns att ta del av HÄR