Knaperstekt kyckling med äpple & curry
En smaksymfoni för curryälskaren , passar perfekt att både frysa in i portionsförpackningar. men även att göra fantastiskt god soppa på! Släpp lös den inneboende kocken som finns hos alla
Ingredienser:
5-6 hg Kyckling filé
1 st Rött äpple
1 st Gul lök
3 msk Curry
2 dl Quinoa
2 dl Turkisk yoghurt
2 msk Rapsolja till stekning av lök & äpple
1 dl Färska örter till kall sås
Gör så här!
- Sätt ugnen på ca 175 grader.
- Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen
- Skala löken och tärna den i bitar samt äpplet i bitar
- Bryn i panna med rapsolj. tillsätt curryn , sjud ca 5 min.
- Häll över i en bunke
- Bryn kycklingfiléerna i samma panna snabbt på bägge sidor innan du lägger dem i en ugnsform. Lägg över blandningen av äpple & lök. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Krydda efter egen smak.
- Blanda örter i den turkiska yoghurten till en kall sås
- Skiva gärna lite tomater
- Serveras med quinoa, kall sås och tomater
- Smaklig måltid!
Med bättre planering & framförhållning blir veckans måltider roligare, godare och mer hälsosamma. Det är tidseffektivt att laga och förbereda veckans måltider på söndagar, så slipper du lägga tid på det i veckan.
Ät och njut!
/Mia Ånemyr
Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”