Knaperstekt kyckling med äpple & curry

Knaperstekt kyckling med äpple & curry

En smaksymfoni för curryälskaren , passar perfekt att både frysa in i portionsförpackningar. men även att göra fantastiskt god soppa på! Släpp lös den inneboende kocken som finns hos alla
Ingredienser:

5-6 hg Kyckling filé
st Rött äpple
st Gul lök
msk Curry
dl Quinoa
dl Turkisk yoghurt
msk Rapsolja till stekning av lök & äpple
dl Färska örter till kall sås

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på ca 175 grader.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen
  3. Skala löken och tärna den i bitar samt äpplet i bitar
  4. Bryn i panna med rapsolj. tillsätt curryn , sjud ca 5 min.
  5. Häll över i en bunke
  6. Bryn kycklingfiléerna i samma panna snabbt på bägge sidor innan du lägger dem i en ugnsform. Lägg över blandningen av äpple & lök. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Krydda efter egen smak.
  7. Blanda örter i den turkiska yoghurten till en kall sås
  8. Skiva gärna lite tomater
  9. Serveras med quinoa, kall sås och tomater
  10. Smaklig måltid!

Med bättre planering & framförhållning blir veckans måltider roligare, godare och mer hälsosamma. Det är tidseffektivt att laga och förbereda veckans måltider på söndagar, så slipper du lägga tid på det i veckan.

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”