Knaperstekt kyckling med äpple & curry

Knaperstekt kyckling med äpple & curry

Ingredienser:

5-6 hg Kyckling filé
st Rött äpple
st Gul lök
msk Curry
dl Quinoa
dl Turkisk yoghurt
msk Rapsolja till stekning av lök & äpple
dl Färska örter till kall sås

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på ca 175 grader.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen
  3. Skala löken och tärna den i bitar samt äpplet i bitar
  4. Bryn i panna med rapsolj. tillsätt curryn , sjud ca 5 min.
  5. Häll över i en bunke
  6. Bryn kycklingfiléerna i samma panna snabbt på bägge sidor innan du lägger dem i en ugnsform. Lägg över blandningen av äpple & lök. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Krydda efter egen smak.
  7. Blanda örter i den turkiska yoghurten till en kall sås
  8. Skiva gärna lite tomater
  9. Serveras med quinoa, kall sås och tomater
  10. Smaklig måltid! En smaksymfoni för curryälskaren
  • Veckomeny Gastricbypass/Gastricsleeve överviktsopererad Hittar man HÄR
  • Gå ner i vikt HÄR

Smaklig måltid!

Sluta Banta – Börja Leva ditt liv!
Sol/
Mia Ånemyr
Sileo – Entreprenör inom Livsstilshälsa