Kostråd efter en Gastric-bypass/Gastric sleeve operation

Vart är recepeten till Överviktsbehandlade med kirurgi Mia?
Mycket bra fråga, för det finns inga recept för Gastric bypass behandlade eller något annat kirurgiskt ingrepp för fetma. – Det finns bla näringslära som är grunden till den måltidsplanering som bör inkluderas i individens liv och livsstil. Vilka näringskällor som används för att sätta ihop måltider med protein, kolhydrater och fetter, finns oändliga val, mer eller mindre bra val att göra!

Hur gör man? Upplever man sig som patient? kontakta sjukvården. Insett att det är behandling mot sjukdom, redo för kunskap inom livsstilshälsa finns vår blogg och vår utbildning inom hälsa och livsstilsplanering. Till dig som har handboken Mellanmål på väg, fram med den och börja jobba med boken, som är utbildningsbok. Om MMPV läs gärna mera ”HÄR”

Citerar press information som vi gick ut med mars 2014!
Ånemyr är även överviktsbehandlad 2 gånger och har därför med extra kärlek ett särskilt kapitel som vänder sig till överviktsbehandlade med näringslära för dem. Grunden till  individer som genomgått fetmakirurgi ska kunna använda samhällets recept är Näringsläran & samsjukligheten. VARFÖR fet?

Kostråd efter en Gastric-bypass/Gastric sleeve operation! 
Bra mat/kostvanor är helt avgörande för ett lyckat resultat efter överviktsbehandling med kirurgiskt ingrepp!
Näringsläran för överviktsbehandlade, grunden till att sedan använda recept. Det finns ingan speciell mat, det finns näringslära och samsjukligheten! 
När man kan näringsläran finns det recept!

Näringslära för överviktsbehandlade med kirurgiskt ingrepp!
Det är viktigt att lära vad som äts och varför, den ”nya” näringsläran.  Kroppen & knoppen behöver protein, kolhydrater, fetter , samt vitaminer och mineraler!

Vid samtliga måltider, är fokus proten livet ut! Det behövs dubbelt upp,. 1,5 gram protein per kg kroppsvikt och dygn är en bra tumregel. Minst 80 gram protein / dygn är minimum för överviktsbehandlade med kirurgiskt ingrepp.

  • Vi hjälper dig ta kontrollen på hur man gör för att få i sig det dagligen.
  • I handboken Mellanmål på väg finns 1 kapitel näringslära sida, 25-29!
  • Så man sedan enklare kan använda samtliga måltidsförslag som vi serverar kostnadsfritt i recept och mat samt bloggens olika delar!
  • Indivduell Friskvård till fetmabehandlade – för hållbart kostintag ”Klicka här”

// Att göra en överviktsbehandling är ett stort ingrepp och här är det rätt bra att stanna upp och se över arv, miljö, samsjuklighet mm. Vad har lett till den sjukliga övervikten? 

Orsaken till övervikten försvinner EJ med kirurgi!
-Den första tiden går individen ner i vikt pga ingreppet. Fetmabehandlade med kirurgi, lär in ny näringslära, nya livplan! 
Workshops utbildning till fetmabehandlade med kirurgi
Näringslära till fetmabehandlade med kirurgi!

De  3 första åren efter en överviktsbehandling = 3 läroår.
3-5 år tar det att skapa varaktiga vanor.   Vad finns för samsjuklighet!
Det är inte helt ovanligt med ADHD, som diagnostiseras efter ingreppet, med en haltande näringslära / intag av det kroppen behöver är det ej ovanligt att det är svårt att ställa in rätt medicinering.

Många lever med smärta. Ca 63-72 % av alla som lever med smärta har även en sjuklig övervikt.

Vid en överviktsbehandling händer mycket i kroppen.
Vad siffran på vägen visar är i det långa loppet rätt oviktigt. Citerat Erik Hemmingson i utbildningspodden, görs överviktsbehandling för att gå ner i vikt har man nog inte förstått vad det handlar om….………………………………………………………………………………………………………………………….

Företaget
/Mia Ånemyr

Vi erbjuder olika utbildningar & produkter inom Livsstilshälsa. Välkommen att ”Klicka här”

  • Tydligheten beror på att våra följare blandar ihop Mia med vad hon är och arbetar med. – Det är Mia på arbetet man mötet i sociala kanaler som då delar en del av sin livsstil, att det går om man vill. Så det blir väldigt bra nu när vi har fått detta enorma flöde av frågor att bemöta proffesionellt. Tydlig nog kan man visst aldrig bli……………………