Köttfärslimp med mozzarella & bladspenat

Köttfärslimp med mozzarella & bladspenat

Ingredienser!
hg Nötfärs välj gärna ekologisk och 10-12% fetthalt
st Ägg
½ dl Vatten
Salt & svartpeppar efter egen smak
st Mozzarella
100 gram Bladspenat
st Gul lök
Serveringstips! Quinoa tricolor

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader
  2. Blanda vatten med ägg och kryddor.
  3. Blanda i köttfärsen, rör om och häll på bakplåtspapper, platta ut smeten
  4. Skiva mozzarellan, lägg på färsen och lägg på bladspenaten
  5. Rulla ihop och lägg i ugnsform
  6. Grädda i ca 20-25 minuter
  7. Servera med en god sky som du får av att ta tillvara  skyn i ugnsformen med köttfärslimpan, ös på mer vatten om du behöver
  8. Servera  med quinoa tricolor, endera har du kokat så du har sedan tidigare, eller koka ett nytt lass enligt anvisning på paketet.

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”