Krämig Lasagne fylld med godsaker

Krämig Lasagne fylld med godsaker !

Med en krämig lasagne blir varje dag en fest. Jag lagar ofta lasagne. Det är gott, enkelt och ett bra sätt att ta tillvara på allt som finns i kylskåpet. Denna goding snodde jag ihop i lördags. Den är fri från gluten och proppad med nyttigheter. Att fylla tallriken med en symfoni av proteiner, kolhydrater & fett i en och samma form underlättar familjens liv.

”Just nu snackas det mycket om kostpyramiden” nya rön kommer ut, forskningen säger si och så. Men hur ska man orka? tänker ju allt fler & fler….  Kostpyramiden visar  att den störta delen av vårt intag bör komma från grönsaker. Att göra gratänger, grytor & färkspressat är ett bra sätt att få in massor av bra kolhydrater.

Ingredienser ca 5 portioner till Krämig Lasagne fylld med godsaker
6 hg nötfärs 12 % fetthalt
1 zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 – 2 dl turkisk yoghurt
Salt & peppar efter egen smak
Färska örter som basilika, timjan
Riv ca 2-3 dl ost
150 gram grönkål

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Bryn färsen, riv zucchini grovt, pressa vitlöken hacka löken & grönkålen
Brun allt i en gryta
Tillsätt tomatsåsen, vatten och turkiska yoghurten.

Ta fram en form och varva upp allti en form. Grädda ca 30 minuter. Perfekt att frysa in. Vill man lägga i lasagneplattor så väljer man det. Det beror ju på dina kostval. Inga förbud men att göra sig uppmärksamm på valen är bra för alla. Att äta lite gluten mellan varven kan fungera för vissa för andra inte. Det beror ju alltid på vem som äter.

Nu är lasagnen klar att gräddas. Överst ligger ett lagar blandat med riven ost & riven zucchini.

”Just nu snackas det mycket om kostpyramiden”  det kommer även att göras här på miaanemyr.se många har frågor kring den. Det kanske du med har.

Mat är så mycket mer än mätta magar.
Sileo/
Kram Mia Ånemyr
info@miaanemyr.se