Krämig Lasagne fylld med godsaker

Krämig Lasagne fylld med godsaker !

Med en krämig lasagne blir varje dag en fest. Det är gott, enkelt och ett bra sätt att ta tillvara på allt som finns i kylskåpet. Den är fri från gluten och proppad med nyttigheter. Att fylla tallriken med en symfoni av proteiner, kolhydrater & fett i en och samma form underlättar familjens liv.

Att göra gratänger, grytor & färkspressat är ett bra sätt att få in massor av bra kolhydrater i sin livsstil.

Ingredienser ca 5 portioner till Krämig Lasagne fylld med godsaker
6 hg nötfärs 12 % fetthalt
1 zucchini egen ordling just nu!! Hurra
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 – 2 dl turkisk yoghurt
Salt & peppar efter egen smak
Färska örter som basilika, timjan
Riv ca 2-3 dl ost
150 gram grönkål

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Bryn färsen, riv zucchini grovt, pressa vitlöken hacka löken & grönkålen
Brun allt i en gryta
Tillsätt tomatsåsen, vatten och turkiska yoghurten.

Ta fram en form och varva upp allti en form. Grädda ca 30 minuter. Perfekt att frysa in. Vill man lägga i lasagneplattor så väljer man det. Det beror ju på dina kostval. Inga förbud men att göra sig uppmärksamm på valen är bra för alla. Att äta lite gluten mellan varven kan fungera för vissa för andra inte. Det beror ju alltid på vem som äter.

Sluta Banta – Börja Leva det är ditt liv!
Glöm aldrig av att barnen gör som vuxna gör… det här med arv och miljö är något vi måste börja se innebörden i.
Det är bara vi som kan förändra folkhälsan! Vårt ansvar barnens hälsa!! 

Sol Mia/
Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Leva, podcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat så minskar du matsvinnet och sparar på miljön.