Kropp & Själ P1 Varför blir du tjock av att banta – Kampen mot fetman 

Kropp & Själ P1 Varför blir du tjock av att banta – Kampen mot fetman 

Ett sakligt bra program som sändes den 22/8-2017. Medverkar gör bla Docent Torsten Olbers.
Lotta Brinell & Mia Ånemyr de berättar om sin kamp före överviktsoperationen och även efter..
Jag Mia medverkar i programmet, där Siri så fint har fått fram hur det var att tro så mycket. Hur jag lurade mig själv. Samt den okunniga sjukvårdens bit.

Hur det kan bli när livskompetens  inte finns inom alla områden inom obesitasvården.

Ca 30 minuter in i programmet dyker jag upp med Siri.  

Kropp & Själ — Kampen mot fetman – Mia Ånemyr gjorde 2 överviktsoperation, men trots att hon inte kunde äta samma mängder mat hittade hon nya vägar för att få i sig skräpmat. Hon drack chokladsås med krossade kex och snart hade hon gått upp de flesta kilon hon tappat. Det var inte förrän hon på allvar lade om sin kost som hon fick den vikt hon strävade efter.

Den som har fetma och vill gå ner i vikt har ett livslångt arbete framför sig.

Det viktigaste jag kan säga  är Ta reda på VARFÖR.

Att göra en överviktsoperation, löser ingenting om man saknar grunden i sin samsjuklighet. Kunskap vad det innebär för just dig att behandla fetman med kirurgi. VARFÖR obesitas? Det svaret ger svar på HUR?

Är du i samma situation som jag var 1994, sjukligt överviktig, sockermissbrukare & medberoende. Ta hand om dig, sök stöd i orsaken till ohälsa- Roten till det som bidrar till eventuell sjuklig övervikt det är där behandlingen bör börja.

Sluta Banta – Börja Leva
Sileo – Mia Ånemyr

info@miaanemyr.se 

I dag är jag tacksam över min motor som driver mig framåt. Jag önskar verkligen ingen denna resa jag själv har i bagaget och dagligen planerar för ett hållbart liv här och nu.  Genom VARFÖRét finns framgånsvägen. De första  3 -5 åren är åren varje individ lär in ett nytt livsmönster.

Att göra en Omstart av hårddisken, programera om livsvägarna så de blir hållbart. Gjordes det inte innan överviktsoperationen så är det ofta där nyckeln ligger