Kroppen & Knoppen, motiveras med Caroline Lindqwist-Altéus

Kroppen & knoppen en artikelserie i Hjälp till självhjälp.

Syftet med artikelserierna ”Hjälp till självhjälp” Kroppen – Knoppen.
Vikt är oerhört viktigt i sig men för en hälsosam hållbar livsstil kan fokus behöva flyttas fram till vem är jag bortom vikten. Kroppen & Knoppen artikelserierna ett av det finaste vi alla kan göra ge till andra. 
En artikeldel med 5 frågor fyllda med lika många fantastiska verktyg att lära mer av. Varsågod att ta del av Artikeln & motiveras av  Caroline Lindqwist-Altéus hälsoresa

Kroppen & knoppen en artikelserie i Hjälp till självhjälp!

Frågar 1.
Vad är hälsa för dig?
Svar:  Hälsa för mig är att kunna leva ett normalt aktivt liv utan att vara hindrad av värk eller en stor kroppshydda som begränsar mig. En balans med bra näringstät mat med att ibland kunna unna sig något onyttigt, att hålla igång vardagsmotionen och att sova tillräckligt.

Frågra 2.
På vilket sätt har viktminskningen påverkat din hälsa idag?
Svar:  Gjorde en gastic bypass för fyra år sedan och viktminskningen har hjälpt mig i allt: har inte ont överallt, sover bättre, är piggare/gladare och friskare. Är medicinfri, min sköldkörtel har normaliserats, jag har fått tillbaka min mens, inte ett migränanfall sedan innan operationen, jag får vara blodgivare, min fibromyalgi är skovfri. För att inte tala om min mentala hälsa – slippa äcklade blickar, kan gå i vanliga butiker och köpa kläder, behöver inte ta upp mer än ett säte på bussen/tåget/flyget, kan gå i bikini utan att skämmas mm.

Fråga 3.
Har du tillräckliga kunskaper & motivation att fortsätta din hälsoutveckling? Om du svarar Ja, berätta om din kunskap. Om du svarar Nej, vad saknar du?
Svar:  Ja men har läst mycket både inför och efter operationen, satt mig in i både risker och fördelar med operationen. Vet hur jag ska äta och måste lyssna på kroppen – vissa dagar är hungriga dagar, andra får jag ”äta på klocka”, vissa dagar behöver jag mer protein och andra behöver jag lättare kost.

Fråga 4.
Har viktminskningen påverkat din dagliga fysiska aktivitetsnivå? Om Ja berätta hur, Om Nej berätta varför
Svar:  Oh ja! Kan utan problem ta en långpromenad, sköta vardagssysslor såsom att handla och bära hem mat, städa, tvätta osv. Men går även på vattengympa.

Fråga 5:
Hur fördelar du energi intaget över dagen?
Svar: En vanlig dag är det frukost, lunch, middag med mellis däremellan (en frukt, lite kvarg, en macka, en näringsbars e.dyl) men har jag en hungrig dag så äter jag ca varannan timme och då är det extra viktigt att stoppa i mig bra saker.

Hur ”upplever” du din totala hälsa/välbefinnande i skala 1-5 Valfritt att svara på denna del

1 – Mycket dålig
2 – Dålig
3 – Varken/eller
4 – Bra
5 – Mycket bra X

Namn:  Caroline Lindqwist-Altéus
Ålder 34
Stort tack Caroline Lindqwist-Altéus. Jag ser fram emot att få följa dig på din framgångsväg den motiverar stort!
Klicka på bilden så hittar du fortlöpande nya artiklar
För att forlöpande ta del av allas Artiklar kommer de att samlas på inlägget du finner genom att klicka på bilden ovan!
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~