Kroppshets – Stigmatisering – Din kropp ditt tempel

 Kroppshets – Stigmatisering – Din kropp ditt tempel

Godförmiddag alla vackra själar. Är det inte dax att hela samhället flyttar fokus från Utsidan skalet på mänskligheten. Till Insidan, självens rum. Kroppshets – Stigmatisering – Din kropp ditt tempel. Helt seriöst hur kan det vara sådant fokus på UTSIDAN?

Kroppshets!
Ingen är sin vikt. Oavsett. Mår jaget inte bra av det som jaget ser i spegeln. Är det där jaget skulle behöva börja sin resa. Att älska sig själv. Det finns flera olika sjukdommar, anorexi, bullemi, överätning mm så här behöver samhället vakna till Sluta Banta – Börja Leva! i Leva där jaget står idags skapas framtiden. Framtiden är det jaget har motivation att ”bygga” men här finns inte en väg. Här beror det ju på VARFÖR? jaget står framför spegeln och upplever sig FEL. Är det sjukdom?/sjukdommar? Så behöver jaget söka stöd. JOJO-bantandet skapar en katastrofal ohälsosamt samhälle vi ser växa fram. Kasta ut vågen, bry dig om innsidan. Visa dig själv en väg frammåt. Finns barn & barnbarn med jösses vilket ansvar. Ge med kärlek. Bekräfta det du ser oavsett storlek på kroppen. Hylla alla till mer leva. I leva skapas vår framtid.

Stigmatisera!
Säger aldrig att någon som minskat/ ökar i vikt blir finare. Ingen vet vad orsaken är till det som upplevs ”fel” sträck fram en hand & berätta jag finns för dig.
I mitt arbete kommer jag i kontakt med många som reglerar sin vikt åt alla håll. Hur kan det komma sig att så många som har varit överviktiga & även sjukligt överviktiga. Uttalar sig i vad jag har blivit fin, jaghar gått ner 15 kg, 35 kg 57 kg??? Det förekommer även att jag får höra det, att jag ser bra ut idag? Men hur såg jag ut förr då? Det som syns på utsidan ÄR hur JAGET mår på insidan. Det är en sanning. Ingen Myt.

Din kropp ditt Tempel!
Ingen är sin vikt. Till alla som också har BARN runt sig. Snälla sluta prata utsida. Bekräfat livet, bekräfta att du vaknar på morgonen och får en till dag, bekräfta dig själv med självmedkänsla, bekräfta det egna jaget genom att ta kontakt med den inneboende rösten, bekräfta det lilla sårbarabarnet. Vänta inte att köpa kläder till din kropp ditt tempel är i mål. Den dagen du är i mål behöves inga kläder, gör livet värt att leva.

Enkelt nej det har ingen sagt.
För mig tog det 8 år. Eftersom jag inte tog reda på mitt VARFÖR till bla den sjukliga fetman blev det 2 överviktsperationer innan jag förstod att detta kommer inte gå bra om inte jag accepterar det jag inte kan förändra & börjar att förändra det som är förändringsbart. Hinderbanan att börja leva fullt ut med mitt ansvar som vuxen en resa som pågår dagligen livet ut… Att lära sig se skillnade på sjukvård – Friskvåd – egenvård. Det är oerhört viktigt. Det är någonstans roten i mitt liv idag som både offentlig person och mormor. Ingen kan gå till sjukhuset och finna hälsovägen den har jaget inom sig. Mod att göra dagligen – Motivationen en daglig färskvara.

Min kropp är mitt tempel.
Stolt tempelägare ger jag min kropp det den behöver sedan länge i form av bra mat, fysisk aktivitet & attityden den är viktigare än du anar. Allt är möjligt med små små steg i samverkan finns bara möjligheter. Ensam är inte alltid start. 

Sluta Banta – Börja Leva!  så mycket mer än 4 ord.
Jag samlar ihop mitt liv och mina kompetenser i Sluta Banta – Börja Leva! Med boken Mellansmål på väg´s alla kapitel som är mitt visitkort. Hoppas jag vi ses live framöver.
Sluta Banta – Börja Leva! ditt liv

Kram & Kärlek
Mia Ånemyr 
 Www.miaanemyr.se 
#Unnasighållbarhälsosamlivsstil
Barnen vår framtid – de gör som vi gör…… tufft men ack så sant!
Alla kan leva oavsett om jaget lever med komplikationer, smärta för att inte bli accepterad. Så är jaget alltid den viktigaste personen. Älska dig själv innan du kan älska din nästa..

Dela gärna dina tankar i kommentarsfälten på FB Sidan HÄR